Korttelin yhteispihalla asukkaat kohtaavat toisiaan luontevasti. (Kuva arkkitehtitoimisto NOAN)

Setlementtiasunnot on voittanut kumppaniensa kanssa Triangeli-korttelin tontinluovutuskilpailun Tampereen Hiedanrannassa, Settlementtiasunnot Oy kertoo tiedotteessaan. Voitokkaassa ehdotuksessa kiteytyy Setlementtiasuntojen vahva osaaminen korttelitoimijana.

– Halusimme nostaa yhteisöllisyyden ja ihmisten kohtaamisen tärkeään asemaan korttelissa – ihmisten yhteen tuominen ja kohtaamiset olivat keskeisiä tekijöitä, kun laadimme ehdotusta, kertoo Setlementtiasuntojen kiinteistöjohtaja Eemeli Lönnqvist.

Toimijoiden kesken syntyi heti alussa ajatus, että kaikille asukkaille on yhteisesti käytettävissä olevia tiloja kaikissa kolmessa korttelin kiinteistössä. Korttelin yhteispihan toiminnallisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Tässä U:n mallisessa vehreässä yhteispihan alueessa asukkaat kohtaavat toisiaan luontevasti. 

– Pääsemme tekemään mielenkiintoista korttelia alueelle, jossa arvomme kohtaavat jo lähtöasetelmassa. Keskeisiä teemoja korttelikokonaisuudessa ovat yhteisöllisyys, jakamistalous, yhdenvertaisuus, resurssiviisaus sekä digitaalisuus, Lönnqvist sanoo.

Ekologisuus yhteisöllisyyden rinnalle

Uusi Hiedanrannan asuinalue sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, neljä kilometriä Tampereen keskustasta länteen. Entisestä tehdasalueesta on tarkoitus tulla 25 000 asukkaan asujaimisto, jonne pääsee 12 minuutissa raitiovaunulla keskustasta. Rakenteilla oleva alue panostaa kestävään kehitykseen ja ekologisiin ratkaisuihin.

Setlementtiasuntojen kiinteistö on keskeinen osa Hiedanrannan Triangeli-korttelia. Siihen on suunniteltu Aran tukemaa kohtuuhintaista vuokra-asumista. 

– Yhteisölliset asukastilat ja monien sukupolvien yhteinen kortteli jatkavat meidän yhtiömme kotikorttelikonseptia. Taloon on myös varattu asuntoja ja tiloja kehitysvammaisille henkilöille. Olemme alusta alkaen kiinnittäneet huomiota siihen, että heidät kohdataan tasavertaisina asukkaina rikastamassa korttelin asuinyhteisöä, Lönnqvist painottaa.

Setlementtiasuntojen kiinteistössä on erityisryhmäasunnot mukaan laskettuna noin 100 asuntoa.

– Rakentamisen ajankohta ja kesto tarkentuvat suunnitelmien edetessä, Lönnqvist toteaa.

Triangeli-korttelin toteutuksesta vastaavat Setlementtiasuntojen lisäksi A-Kruunu, NCC ja arkkitehtitoimisto NOAN.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *