Pyöräkeskus on omalta osaltaan lisännyt pyöräilyn suosiota Helsingissä. (Kuva: Kaupunkiliikenne Oy/Marie von Bell)

Helsingissä Ruoholahden Baanalla sijaitsevan Pyöräkeskuksen kausi päättyi 31.10., Kaupunkiliikenne Oy:n tiedote kertoo. Suosittu pyöräliikenteen palvelu Pyöräkeskus tarjoaa työkaluja ja opastusta omatoimiseen polkupyörän huoltamiseen.

Kaudella 2023 Pyöräkeskuksessa seurattiin viime vuoden tapaan kävijämääriä ja asiakastyytyväisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella kävijät ovat tänäkin vuonna löytäneet palvelun pariin. Kyselyn perusteella asiakkaat olivat tyytyväisiä Pyöräkeskuksen nykyiseen palvelukonseptiin ja toivoivat, että toiminta jatkuu tulevaisuudessa. Palvelun toivottiin myös laajentuvan. Lisäksi moni toivoi lisää pyöräliikennettä tukevia palveluita, kuten lisää omatoimisia pyöränhuolto- ja pesupisteitä sekä sähköpyörän latausmahdollisuutta. Muutoksia toivottiin erityisesti keskuksen aukioloaikoihin.

– Erityiskiitosta kyselyssä sai myös Pyöräkeskusta pyörittävä henkilökunta. Suuri kiitos siis yhteistyökumppanillemme Suomen Työsuhdepyörä Oy:lle, kertoo Kaupunkiliikenteen palveluasiantuntija Eva Lodenius.

Pyöräkeskus osana toimivaa pyöräilykaupunkia

Pyöräkeskus on osa Kaupunkiliikenteen kaupunkilaisille tuottamia pyöräliikennepalveluita ja Helsingin kaupungin pyöräliikenteen kehittämisohjelmaa. Helsingin kaupunki on tarjonnut kaupunkilaisille pyöräkeskuspalvelua keväästä syksyyn vuodesta 2012 lähtien. Palvelun tavoitteena on tehdä pyöräilystä houkuttelevampaa sekä helpompaa ja näin auttaa pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvattamisessa.

Pyöräkeskuksesta saa pyörän kunnossapitoon liittyviä käytännön neuvoja, ja sieltä voi lainata työkaluja ilmaiseksi. Paikalla onnistuvat pyörien pikahuollot, ja keskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen neuvovan ammattilaisen opastuksella. Monelle kävijälle on tärkeää, että paikalla on ammattitaitoinen ihminen, joka osaa neuvoa ja auttaa.

Kaupunkiliikenne Oy tuottaa ja kehittää Helsinkiin erilaisia pyöräliikenteen palveluita yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.

Helsingin päärautatieaseman pohjoispuolelle valmistuu vuoden 2024 keväällä uusi jalankulun ja pyöräliikenteen alikulkuyhteys Kaisantunneli, jonka yhteyteen rakennetaan uusi pyöräpysäköintikeskus lähes tuhannelle polkupyörälle. Kaisantunnelin Pyörätalli tulee omalta osaltaan parantamaan merkittävästi pyöräliikennettä tukevien palveluiden tarjontaa Helsingin keskustassa. Tilaan toteutetaan mm. pyörien pesu- ja huoltopiste sekä turvallinen ja kameravalvottu pyöränsäilytys.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *