Työn sujuvuuteen ja työelämän laadun parantamiseen etsitään nyt kuntien ja alueiden ideoita.

Suomen kekseliäintä kuntaa – tai hyvinvointialuetta – etsitään nyt kolmatta kertaa. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja alan pääsopijajärjestöt kannustavat kunta- ja hyvinvointialalla työskenteleviä jakamaan kehittämistekojaan Tekojen tori -portaalissa.

Kampanjaan voivat osallistua kaikki kunta- ja hyvinvointialuetyön kehittäjät kertomalla portaaliin oman työpaikkansa toimintatapojen ja palvelujen uudistamisesta.

Liminka on napannut voiton jo kaksi kertaa. Viime vuonna kunta listasi Tekojen toriin 68 kehittämistekoa.

KT:n Anna-Mari Jaanu kertoo, että palkintogaalassa on kuulunut muista kunnista kommentteja, että nyt on meidän vuoromme näyttää.

– Saa nähdä, miten paljon kehittämistekoja saamme tämän vuoden aikana. Nyt myös hyvinvointialueet ovat uusina organisaatioina mukana.

Jaanu kertoo, että etenkin pienet kunnat ovat olleet aktiivisia kertomaan omista kehittämisteoistaan. Limingan lisäksi aktiivisten joukkoon kuuluvat muun muassa Kangasala, Hämeenkyrö ja Lempäälä.

Portaalissa yli tuhat tekoa

Tekojen tori -portaalissa on yli tuhat kehittämistekoa yli 140 kunta-alan organisaatiosta. Portaalia luetaan ahkerasti, mistä kertovat muun muassa yhteydenotot. Lähes joka kolmanteen tekonsa ilmoittaneeseen organisaatioon on oltu yhteydessä ja haluttu kuulla lisää.

Jaanu muistuttaa, että työn arjessa saatu pienikin oivallus voi sujuvoittaa työtä ja parantaa työelämän laatua. Sen vuoksi on tärkeää, että oivallukset jaetaan muiden kanssa ja kehitetään työelämää laajemminkin.

Tekojen tori portaaliin voi ilmoittaa kehittämistekoja lokakuun puoliväliin asti. Innostavimmat ja ahkerimmat palkitaan joulukuussa Tärkeissä töissä -gaalassa Helsingissä.

Työelämän kehittämisen Tekojen tori -portaalissa ovat KT:n lisäksi mukana Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU sekä Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Lue lisää Liminka on jälleen Suomen kekseliäin kunta

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *