Lamminrahkan liikuntapuisto on valmistunut koulukeskuksen ja torin viereen. (Kuva: Kangasalan kaupunki)

Monipuolinen liikuntapuisto on valmistunut Kangasalan uuteen Lamminrahkan kaupunginosaan koulukeskuksen viereen. Liikuntapuisto tuo lisää liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia asukkaille ja palvelee ympäri vuoden laajoja käyttäjäryhmiä sekä viereisen koulukeskuksen oppilaita, Kangasalan kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Liikuntapuisto on keskeinen osa Lamminrahkan ulkoilu- ja virkistysverkostoa, jonka ulkoilu- ja liikuntareitit yhdistyvät myös Tampereen seudun reitistö- ja liikuntapaikkakokonaisuuteen. Kangasalan kaupungille on myönnetty liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta Lamminrahkan liikuntapuiston rakentamiseen. Avustuksien suuruus on yhteensä 296 000 euroa ja avustuksen myöntäjänä on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Liikuntapuistoon on valmistunut tekonurmipintainen pelikenttä, monitoimiareena, padel-kenttä, ulkokuntosali sekä juoksusuora ja pituushyppypaikka. Kaikki pelikentät ovat aidattuja.

Puiston pinta-alaltaan suurin toiminto on tekonurmipintainen pelikenttä (65 m x 100 m), jonka mitoitus mahdollistaa täysimittaisen jalkapallon pelaamisen tai kentän jakamisen rinnakkaisille poikittaisille peleille. Kentällä voi pelata myös koululais- tai harrastetason pesäpalloa. Talvella osa tekonurmikentästä jäädytetään luistelua varten ja mailapelejä varten asennetaan kaukalo.

Lamminrahkan liikuntapuiston toteutus tukee Kangasalan kaupungin kaupunkistrategiaa luomalla ja kehittämällä uusia liikunta- ja harrastuspaikkoja kaupunkilaisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi. Lamminrahkan kokonaissuunnittelussa on pyritty edistämään liikunnallista elämäntapaa ja liikuntapuiston toteutus on yksi osa tavoitteesta.

Liikuntapuiston rakennusurakan pääurakoitsijana toimi Terrawise Oy ja valvojana Welado Oy.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *