Uuden lentoyhteyden odotetaan tuovan Oulun alueelle tulevana talvena lähes 4000 uutta saksalaista matkailijaa. (Kuva: VisitOulu)

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Münchenin ja Oulun välillä joulukuussa 2023. Edestakaiset reittilennot lennetään keskiviikkoisin ja lauantaisin alkaen 16. joulukuuta. Talven reittilennot jatkuvat maaliskuun loppuun asti.

-Oulun Matkailu Oy ja BusinessOulu ovat tehneet systemaattista työtä reitin avauksen suhteen ja olleet neuvotteluissa mukana jo puolentoista vuoden ajan. Lufthansan edustajia on tavattu useita kertoja niin Suomessa kuin ulkomailla. Myös Finavia on ollut mukana neuvotteluissa, kertoo toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari kertoo Oulun Matkailu Oy:n tiedotteessa.

Uuden lentoyhteyden odotetaan kasvattavan Oulun alueen talvimatkailua. Arvioidaan, että alueelle voi saapua tulevana talvena lähes 4000 uutta saksalaista matkailijaa.

-Hotellien käyttöasteet ovat Oulussa etenkin tammi-helmikuussa alhaiset, vain noin kolmen– neljänkymmenen prosentin luokkaa. Uuden lentoyhteyden myötä saamme toivottua nousua hotellien käyttöasteisiin hiljaisena ajankohtana, Kivisaari sanoo.

Saksalaisia matkailijoita on edellisvuosina vieraillut Oulussa toiseksi eniten norjalaisten jälkeen.

Oululaiselle liike-elämälle lentoyhteys avaa uusia mahdollisuuksia. München on kansainvälinen liike-elämän keskus. Münchenin seudulla sijaitsee lukuisia kansainvälisiä suuryrityksiä, esimerkiksi BMW:n, Siemensin ja Allianzin sekä Microsoftin Euroopan pääkonttorit.

-Tämä on historiallinen avaus, jonka myötä Oulun seudun yrityksille tulee uusia bisnesmahdollisuuksia tärkeällä Saksan markkina-alueella ja laajemminkin Keski-Euroopassa, sanoo BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *