Home & Found -festivaali järjestetään Pyhtäällä 17.–18. kesäkuuta. (Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki)

Pyhtää järjestää kesäkuussa Home & Found -nimellä kulkevan maallemuuttotapahtuman eli kierrätysasuntofestivaalin. Tapahtumassa tutustutaan Pyhtään kyliin ja vapaisiin koteihin.

Pyhtään kunta on saanut Kymenlaakson liitolta 35 000 euron rahoituksen festivaaliin. Rahoitus tulee alueiden kestävän kasvun ja kehityksen (AKKE) määrärahasta maakunnan omaehtoiseen kehittämiseen. Kunnan omarahoitusosuuden kanssa tapahtuman kokonaisbudjetti on 50 000 euroa.

Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm kannustaa pyhtääläisiä pohtimaan, olisiko suvun tai perheen omistuksessa on vähälle käytölle jäänyt asunto, josta joku muu voisi saada kodin itselleen.

– Asuntoja, mökkejä, autiotaloja tai tontteja. Varmasti löytyy monia kiinnostavia asumisen vaihtoehtoja, joita kannattaa rohkeasti tuoda tarjolle, Lindholm kannustaa Pyhtään kunnan tiedotteessa.

Tapahtuma on jatkoa Raaseporissa kesällä 2022 pilotoidulle kierrätysasuntofestivaalille. Raaseporin tapahtumassa haettiin näkyvyyttä eri asumisvaihtoehdoille, asumiseen liittyville palveluille ja yritystoiminnalle sekä yhteisöllisyydelle.

Home & Found -festivaali on järjestetään Pyhtäällä 17.–18. kesäkuuta. Saman viikonlopun perjantaina ja lauantaina 16.–17.6 Pyhtään Stockforsissa järjestetään Pyhtäältä Pöydältä -keskustelutapahtuma.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *