Digiverkostohankkeessa tarjotaan kunnille työkaluja digitalisaation edistämiseen. (Kuva: Pixabay)

Kuntaliitto ja FCG käynnistävät kesäkuussa verkostohankkeen kunnille, jotka kaipaavat tukea ja verkostoja digitalisaation edistämiseen.

Ensimmäistä kertaa toteutettava Digiverkostohanke lähestyy kuntien digitalisaatiota hyödyntämällä vuonna 2022 valmistuneita kansallista digikompassia ja kuntien digitiekarttaa.

Haasteet kunnissa liittyvät digitalisaatio-osaamiseen, johtamiseen, palvelumuotoihin, toimintamalleihin, hankintoihin, osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin sekä talouteen ja henkilöstöön liittyviin resursseihin, sanoo johtava konsultti Toni Auvinen FCG:ltä.

– Myös digitalisaatioon liittyvän lainsäädännön vaatimukset kasvavat koko ajan. Digiverkostohanke tarjoaa osallistujille viimeisimmän tiedon, vertaistuen, koulutusta ja konkreettisia työvälineitä, jotka auttavat kuntia arjen haasteissa ja tulevaisuuteen valmistautumisessa.

Useimmissa kuntastrategioissa on asetettu tavoitteita digitalisaation edistämiselle esimerkiksi uudenlaisten palvelumuotojen tai toiminnan tehostamisen kautta.

-Nyt strategioiden toimeenpanovaiheessa pohditaan miten nuo tavoitteet tullaan saavuttamaan. Tähän tarpeeseen vastaa mm. Digiverkostohankkeeseen sisältyvä digitiekarttatyö, jossa tavoitteet muutetaan konkreettisiksi toimenpiteiksi ja aikatauluiksi, Toni Auvinen sanoo.

Digiverkostohankkeessa Kuntaliitto vastaa kaikille verkostohankkeen kunnille yhteisistä osuuksista ja FCG kuntakohtaisista toteutuksista. Digiverkostohanke käynnistyy Kuntien Digiviikona aikana 6. kesäkuuta.

Toni Auvisen mukaan hankkeeseen mahtuu vielä mukaan.

-Lisää kuntia otamme mukaan aina aloitustilaisuuteen saakka.

Digiverkostohanke Kuntaliiton verkkosivuilla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *