Digisumpit on tarkoitettu kuntien osaamisen jakamista ja verkostoitumista varten. (Kuva: Pixabay)

Digisumpit on torstaiaamuisin toteutuva Kuntaliiton etätilaisuus kuntien digikehittäjille.

– Siihen voi osallistua haluamalla tavallaan, joko kahvia rauhassa samalla siemaillen tai sitä nopeasti hörppien ja intensiivisesti keskusteluun osallistuen, Kuntaliiton kehittämispäällikkö Elisa Kettunen kannustaa.

Digisumppeja on järjestetty vuodesta 2020 lähtien. Viime syksynä tilaisuuksiin osallistuttiin yhteensä yli 1 000 kertaa. Osallistujamäärä on ylittämässä selkeästi edellä mainitun noteerauksen tänä keväänä. 

– Meillä on ollut alkuvuoden aikana jo 655 osallistumista. Olemme menossa kirkkaasti viime syksyn osallistujamäärien yli. 

– Ennätysyleisön keräsi tietosuoja-aihe yli 140 osallistujalla. Yleensä osallistujia on vajaan sadan verran.

Digisumpeilla on mukana laaja kirjo asiantuntijoita kunnan eri toimialoilta.

– Muiden muassa kehittäjät, suunnittelijat, asiantuntijat ja vaikkapa valmistelevat viranhaltijat ovat kokeneet nämä tilaisuudet hyödyllisiksi. 

Aiheena automaattinen päätöksenteko

Ensi torstaina 16.3. on tuttuun aikaan – kello 8.30-9.30 – kolmen aiheen kimara. Silloin katsotaan aluksi, mikä on kuntien digitiekartan tilanne osana kansallista digikompassia.

Kuntaliiton erityisasiantuntijan Heli Hännisen jälkeen vuoron saa toinen erityisasiantuntija, valtiovarainministeriöstä Niko Ruostetsaari, joka kertoo elämäntapahtumalähtöisen digitalisaation valmistelusta ja etenemisestä. 

Lisäksi torstaiaamun aikana asiantuntemustaan jakaa kahvinmakuisessa tunnelmassa ulkoasianministeriön asialla esittäytyvä Jukka Kyhäräinen. Virtual Finlandin hankejohtaja kertoo osaajien maahanmuuton uusista digitaalisista ratkaisuista. 

23.3. torstaina Digisumpeilla otetaan asiantuntijoiden voimin selvää automaattisesta päätöksenteosta. Esimerkiksi siitä, missä mennään sen suhteen lainsäädännön kanssa.

– Aiheemme ovat saaneet kiitosta. Jokainen voi valita, mitkä aiheet kiinnostavat. Eikä kenenkään tarvitse ilmoittaa, jos ei pääsekään osallistumaan, Kettunen sanoo.

”Hyvää tarkoittava salajuoni”

Digisumpit on tarkoitettu kuntien osaamisen jakamista ja verkostoitumista varten.

– Olemme halunneet Kuntaliitossa tukea näillä tilaisuuksilla myös pienten kuntien digiedelläkävijöitä ja tarjota vertaistuen mahdollisuutta. Yritämme edistää kuntien välistä verkostoitumista.

– Kannustamme Digisumpeilla kuntia yhteistyöhön, se on se hyvää tarkoittava salajuoni siinä takana, Kettunen lisää. 

Ilmoittautuminen Digisumpeille ja Yhteiset digiratkaisut -kuntaverkostoon onnistuu lähettämällä sähköpostia Elisa Kettuselle otsikolla Digisumpit.

– Digisumpeille kannattaa liittyä Teams-työtilan tai Kuntaliiton työtilan kautta, jolloin kaikki kokouksen ominaisuudet ovat osallistujalla käytössään.

Teams-kanavalla jaetaan Digisumppien esitysmateriaalit ja kanava tarjoaa mahdollisuuden kysyä ja käydä keskustelua muiden verkoston jäsenten kanssa.

Digitalisointipäivien sisältöä pohditaan

Kehittämispäällikkö Elisa Kettunen huomauttaa myös, että Kuntaliiton teemaviikko, kuntien digitalisointiviikko, on tulossa.

– Se järjestetään 5.-9.6.2023. Digiviikon tavoitteena on nostaa digitalisaatioon liittyviä kysymyksiä laajempaan keskusteluun erityisesti kuntanäkökulmasta sekä tulosten että haasteiden kautta.

Digiviikon osana FCG järjestää Kuntien digitalisointipäivät.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *