HSY tuo biojätteen lajitteluun kannustavan Mullankumous-infopisteen Espoon kirjastoihin kevään aikana. Infopiste on yleisön nähtävillä viidessä kirjastossa kolmen viikon ajan. Biojäte- ja kompostointi-infot ovat osa Espoon kirjastoissa järjestettävää Ympäristökevät-tapahtumasarjaa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY järjestää kevään aikana Espoon kirjastoissa biojätteen lajitteluun kannustavan kiertueen. Kolmeksi viikoksi vuorollaan pystytettävältä Mullankumous-infopisteeltä voi noutaa paperisia biojätepusseja ja tutustua tuulettuvaan biojäteastiaan. Sen tyhjennysvälin voi venyttää jopa neljään viikkoon, joten tuulettuva astia on pienkiinteistöasukkaille käytännöllinen ja edullinen vaihtoehto.

Infopisteen avauspäivän yhteydessä yleisö pääsee pelaamaan lajitteluaiheista Tehtävä tulevaisuudesta -pakopeliä. Tuolloin paikalla on myös ympäristöneuvoja vastaamassa lajitteluaiheisiin kysymyksiin. Biojätteen lajittelu on keskeinen keino parantaa kotitalouksien kierrätysastetta.

– Kotitalouksien sekajätteen joukossa on edelleen lähes 40 prosenttia biojätettä. Biojätteen lajittelun voi jokainen aloittaa helposti, kun kerää aluksi esimerkiksi hedelmien kuoret ja kahvinporot mieluiten paperiseen biojätepussiin, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Hanna Tukiainen.

Kaikista vähintään viiden asunnon kiinteistöistä löytyy biojätteen keräysastiat, ja monet pienkiinteistöjen asukkaat lajittelevat jo tällä hetkellä biojätteensä tai kompostoivat. Biojätteen erilliskeräys laajenee porrastetusti kaikkiin pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen pienkiinteistöihin viimeistään ensi vuoden aikana. Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella pienkiinteistöjen erilliskeräys alkaa jo 1.7.2023. Kompostointi on vaihtoehto tyhjennettävälle biojäteastialle.

HSY järjestää Espoon kirjastoissa myös maksuttomia kompostointitilaisuuksia kevään 2023 aikana. Lisätietoa myös etätilaisuuksina järjestettävistä kompostointikursseista löytyy tästä osoitteesta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *