Oulun Matkailu Oy:n verkkosivuilla kehutaan, että Pohjolan rengastiellä pääsee kokemaan koko Suomen pienoiskoossa: meren ja saariston, peltomaisemat ja pikkukylät, järvet, metsät ja Suomen eteläisimmän tunturin tykkymaisemineen. (Kuva: Oulun Matkailu Oy )

Lumijoki on liittynyt Pohjolan rengastien matkailureitistöön. Rengastie on Oulun seudulla sijaitseva reitistö autoilijoille, pyöräilijöille ja myös julkisia kulkuneuvoja suosiville matkailijoille.

Rengastie avattiin virallisesti kesällä 2021, jonka jälkeen se on ollut erityisesti luontomatkailijoiden suosiossa. Koko reitin pituus on 900 kilometriä, mutta sen voi kiertää myös pienemmissä osissa.

Lumijoki tunnetaan muun muassa merellisestä Varjakan kylästä ja sen kalastus- ja venesatamasta sekä valtakunnallisesti arvokkaasta peltomaisemastaan. Lumijoelle on matkaa niin lentoasemalta kuin Oulun keskustasta vain noin puolisen tuntia.

– Yhteistyössä on voimaa, kun pääsemme markkinoimaan koko Oulun aluetta niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille. Lumijoki on matkailukohteena erinomainen lisä reitistöön, kertoo toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari Oulun Matkailu Oy:n tiedotteessa.

Lumijoen kunnanjohtajan Paula Karsi-Ruokolaisen mukaan liittyminen Pohjolan rengastiehen lisää tietoisuutta Lumijoesta matkailukohteena.

– Olen innostuneena seurannut Pohjolan rengastien kehittymistä ja ajattelin, että meidän täytyy ehdottomasti lähteä mukaan reitistöön. Liittyminen mukaan Pohjolan rengastiehen on hyvä alku, jotta matkailu voi lähteä kasvuun kunnassamme.

Pohjolan rengastiessä mukana olevat kunnat ovat Lumijoki, Hailuoto, Ii, Kempele, Raahe, Kalajoki, Liminka, Tyrnävä, Oulu. Matkailualueista ovat mukana Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnissa sijaitseva Rokua ja Pudasjärvellä sijaitseva Syötteen alue.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *