Campus Brava sijaitsee Paraisten keskustassa. (Havainnekuva: Paraisten kaupunki)

Paraisten uusi oppimiskeskus on saanut nimen. Toukokuussa valmistuvasta kaksikielisestä kampuksesta tulee Campus Brava.

Campus Bravaan kuuluvat Paraistenseudun koulu, Sarlinska skolan, Paraisten lukio, Pargas svenska gymnasium sekä ammatillista ja yleissivistävää koulutusta tarjoava Axxell. Oppimiskeskuksen yhteyteen rakennetaan myös uusi liikuntahalli. Oppimiskeskus panostaa kaksikielisyyteen ja yhteistyöhön, ja vehreän kampusalueen uskotaan innostavan liikuntaan ja yhteiseen ajanviettoon välitunneilla.

Uudelle oppimiskeskukselle etsittiin nimeä loppuvuodesta 2022 nimikilpailun avulla. Kilpailuun saatiin yhteensä 43 ehdotusta. Kilpailun avulla etsittiin nimeä, joka kuvastaisi modernia ja kaksikielistä kampusta.

Nimeä ehdotti paraislainen Linda Niininen.

– Bravan synonyymejä ovat rohkea, uskalias, urhea, uljas, kelpo, reipas, kunnollinen, taitava, hyvä. Kaikki nämä sanat kuvaavat upeaa rakennusta, ja sen oppilaita. Lyhyt ja ytimekäs nimi, sekä ehdottomasti moderni, kertoo Niininen Paraisten kaupungin tiedotteessa.

Seuraavaksi Campus Bravalle suunnitellaan visuaalista ilmettä. Kevään aikana oppilailla on mahdollisuus vaikuttaa Campus Bravan logon ulkonäköön koulussa tapahtuvan äänestyksen avustuksella.

Campus Brava valmistuu toukokuussa 2023 ja opetustoiminta alkaa elokuussa 2023. Kampus sijaitsee Paraisten keskustassa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *