Mikkelin lentokenttä sijaitsee noin 3.5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. (Kuva: Miksei Oy)

Suomalainen Lygg-yhtiö käynnistää neuvottelut, joiden tavoitteena on aloittaa säännöllinen lentoliikenne Mikkelin lentoasemalta.

– Olemme antaneet alueen yrityksille ohjeellisen tarjouksen, jossa tarjoamme lentoyhteyksiä Mikkelistä Tampereelle, Tukholmaan, Riikaan, Helsinkiin ja Tallinnaan, Lyggin toimitusjohtaja Roope Kekäläinen kertoo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n tiedotteessa.

Alueen yritykset on kutsuttu infotilaisuuteen Mikkeliin 7. maaliskuuta. Lygg ehdottaa liikennöitäville reiteille kahta vuoroa viikossa. Jos kysyntää on enemmän, voitaisiin liikennöintiä laajentaa aina viiteen viikoittaiseen reittivuoroon saakka.

– 90 minuutin saavutettavuusalueella Mikkelin lentoasemasta asuu lähes 670 000 ihmistä. Vienti- ja matkailualan yritysten määrä lentoaseman vaikutusalueella on merkittävä, Etelä-Savon Kauppakamarin toimitusjohtaja Teppo Leinonen kertoo.

Lentämisen alustayhtiöksi itsensä määrittävän Lyggin toimintatavassa lentoihin ei kohdistu julkista tukea, vaan siinä optimoidaan alueellista lentämistä sekä aikataulujen että käytettävän konekoon suhteen. Tyypillisimmin yhtiö käyttää yhteysväleillään liikelentokoneita.

Mikkelin lentoasema on Mikkelin kaupungin omistama ja hallinnoima lentoasema, joka sijaitsee noin 3.5 kilometrin päässä keskustasta.

Mikkelin kehitysyhtiön Miksei Oy:n selvityksessä keväällä 2022 todettiin, että lentoasemaa ei pitäisi lakkauttaa, vaan kehittää. Selvityksen mukaan lentoaseman toiminnasta olisi mahdollista saada sekä työllisyysvaikutuksia että välillisiä tuloja kaupunkiin.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *