Turku pyysi viime syksynä ideoita tonttipaikoista pientaloille. Nyt näistä ideoista jatkotarkasteluun seulotuista saa antaa asukaskommentteja.

Turun kaupungin pientaloja koskeva täydennysrakentamisselvitys etenee. Asukkaiden näkemyksiä jatkoon valituista kohde-ehdotuksista kerätään kyselyllä 6. helmikuuta saakka.

Turun kaupungin täydennysrakentamisselvityksen asukaskyselyssä etsittiin marraskuussa 2022 uusia tonttipaikkoja pientaloille. Kyselyyn vastasi 269 asukasta, joilta saatiin yhteensä Turun kaupungin mukaan 586 kommenttia. Lisäksi kommentteja kyselyyn antoi joukko kaupungin työntekijöitä. Yhteensä vastauksissa ehdotettiin 475 rakentamiselle sopivaa paikkaa tai aluetta.

Ehdotuksista on asiantuntijatyönä valittu potentiaalisimmat kohteet tarkempaan jatkotarkasteluun. Näistä kohde-ehdotuksista pyydetään nyt asukkaiden näkemyksiä uudella kyselyllä, joka on avoinna 23.1.-6.2.2023. Linkki kyselyyn löytyy täältä.

Valittaessa kohteita jatkotarkasteluun painotettiin mm. etäisyyttä keskustasta, olemassa olevista palveluista, infraverkostosta ja joukkoliikenteen pysäkeistä. Myös viheralueiden säästymistä ja hiilinielujen varjelua pidettiin arvokkaana. Lisäksi haluttiin säilyttää reitistöjen ja kulkuyhteyksien yhtenäisyys.

Täydennysrakentamisselvitys on osa Turun kaupungin pormestariohjelmaa, jossa pyritään lisäämään pientalotonttien tarjontaa ja rakentamista houkuttelevilla alueilla. Uusia pientalotontteja on etsitty sekä kaupungin että yksityisten omistajien maa-alueilta. Pientaloilla tarkoitetaan omakoti-, pari- ja rivitaloja.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *