Ukrainaa tukeva ”Generators of hope” -kampanja on EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston käynnistämä.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit osallistuvat EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston käynnistämään ”Generators of hope” -kampanjaan, jonka aikana kerätään uusia ja käytettyjä sähkövirran tuotantoon ja lämmitykseen tarkoitettuja generaattoreita ja laitteita Ukrainaan.

Helsinki, Espoo ja Vantaa pyytävät pääkaupunkiseudun alueen yrityksiä, yhteisöjä ja asukkaita lahjoittamaan Ukrainaan Vantaalla sijaitsevaan keräyspisteeseen kautta uusia tai käyttökuntoisia generaattoreita, aggregaatteja, lämpöpuhaltimia ja muita lämmittimiä. Lahjoittajia pyydetään ottamaan yhteyttä kaupunkien yhteyshenkilöihin ennen lahjoituksen tekemistä.

Helsingin yhteyshenkilö on erityissuunnittelija Outi Jäppinen kaupunginkansliassa, puh. 040 574 3588 sähköpostiosoitteella outi.jappinen@hel.fi. Espoossa tiedon ottaa vastaan viestintäpäällikkö Virpi Pakkala, puh. 046 877 3282 ja sähköpostin kautta virpi.pakkala@espoo.fi ja Vantaalla yhteyshenkilönä on kansainvälisten asioiden päällikkö Elina Värtö, puh. 040 171 8052, sähköpostiosoitteessa elina.varto@vantaa.fi.

Kaupungit toivovat, että lahjoitettavat laitteet toimitetaan keräyspisteeseen kuljetusta varten pakattuna ja sisältö merkittynä pakkauksen päälle. Luvan antaneiden lahjoittajien nimet julkaistaan hel.fi/ukraina -sivustolla 24. helmikuuta 2023 eli sodan syttymisen vuosipäivänä, kerrotaan Helsingin kaupunginkanslian tiedotteessa.

Kun keräysaika on päättynyt, laitteista tehdään listaus. Lista lähetetään sisäministeriön asiantuntijoille, jotka hyväksyttävät tavarat Ukrainan hallinnolla. Hyväksynnän jälkeen tavarat toimitetaan varikolta eteenpäin Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

Lahjoituksia otetaan vastaan 30.1.–10.2.2023 Vantaan Tuupakan varikolla (osoite: Tuupakantie 10, 01740 Vantaa). Vastaanottopiste on avoinna maanantaista torstaihin kello 7–15 ja perjantaisin kello 7–13.

Keräysaika pääkaupunkiseudulla on 30.1.–10.2.2023. Kampanjan viestintää ja toteutusta tukee Helsingin seudun kauppakamari.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Minulla on pieni kaasupullo ja siihen käyvä 2-paikkainen retkikeitin. Sitä olen käyttänyt viimeksi 40 v sitten. Tiedä toimiiko enään. Kävisikö tämä mukaan keräykseen?