Tutkittavana olevan rikoskokonaisuuden tekotapa ja asiasisältö ovat luonteeltaan sellaisia, että ne tekevät rikoksesta yhteiskunnallisesti merkittävän, todetaan poliisin tiedotteessa. (Kuva: Miska Puumala)

Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana petosrikoskokonaisuus, johon liittyvää henkilöä epäillään perusteettomien yksityisten turvapalveluiden tuottamisesta sosiaalitoimelle.

Poliisi epäilee yksityisen turvallisuusalan toimijaa edustavan henkilön erehdyttäneen kunnan sosiaalitoimea saaden aikaan tarpeettomat turvapalvelut vuosina 2021-2022.

Turvapalveluiden hankinnasta päättänyttä sosiaalitoimen edustajaa epäillään virkarikoksesta. Poliisi epäilee hänen ylittäneen valtuutensa päättäessään hankinnoista. 

–Epäillyn kokonaisvahingon osalta kyse on noin kolmesta miljoonasta eurosta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Springare tiedotteessa.

Tapahtumat sijoittuvat noin vuoden kestäneelle ajanjaksolle vuosina 2021-2022 ja niihin liittyy useita kymmeniä henkilöitä, joita esitutkinnassa on kuultu ja pitää vielä kuulla.

Varsinaisia epäiltyjä rikoskokonaisuudessa on poliisin mukaan kuitenkin vähän.

–Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa. Se sisältää mittavia päätöksentekoon ja asiakirjamateriaaliin tehtäviä tutkintatoimenpiteitä.

Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää tutkinnan edetessä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *