Kiertotalouden edistäminen tukee samalla Lahden tavoitetta olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2025 mennessä. (Kuva: Ville Miettinen)

Lahden kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Lahden kiertotalouden tiekartan. Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050.

Lahti haluaa olla kansainvälisesti näkyvä ja vetovoimainen kiertotalouden osaaja, ja tavoitteena on, että Lahden seudulle sijoittuu merkittäviä uusi kiertotalousinvestointeja ja yrityksiä.

Lahden kiertotalouden tiekarttaa suunniteltiin yhteistyössä kaupungin henkilökunnan ja sidosryhmien kanssa. Työpajoihin ja kommentointiin osallistui yli 100 henkilöä kaupunkiorganisaatiosta, Lahden kaupungin konserniyhtiöistä, oppilaitoksista, korkeakouluista, yrityksistä ja yhdistyksistä.

Kiertotalouden keskeinen tavoite on säästää luonnonvaroja ja pitää luonnosta jo otetut materiaalit ja raaka-aineet pitkään käytössä. Lahden kaupunkikonsernin hankinnoissa se tarkoittaa sitä, että periaatteena on luonnonvarojen käytön minimointi ja jätteen synnyn ehkäisy. Kun hankintoja tehdään, on perusteltava, mikäli niissä ei käytetä kierrätysmateriaaleja tai -tuotteita.

Tiekartan toimenpiteet viedään seurattavaksi kaikille avoimeen Lahden ympäristövahti-palveluun. Kiertotalouden edistäminen tukee samalla Lahden tavoitetta olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2025 mennessä.

Lahden kiertotalouden tiekartta

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *