Sähköpotkulaudat ovat viime vuosina saavuttaneet suuren suosion. Samalla on syntynyt tarve selvittää tarkemmin niiden käyttöön liittyviä riski- ja vaaratekijöitä. (Kuva: Ville Miettinen)

Turku etsii kyselyn avulla keinoja varmistaa sekä sähköpotkulautailijoiden että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta erityisesti vilkasliikenteisessä ydinkeskustassa.

Kaupunki toivoo vastauksia sekä sähköpotkulautojen käyttäjiltä että muilla liikkumismuodoilla liikkuvilta. Kyselyn kysymykset liittyvät kaupunkilaisten yleisiin kokemuksiin ja mielipiteisiin sähköpotkulaudoista sekä niiden aiheuttamiin vaaratilanteisiin ja pysäköinnin aiheuttamiin haasteisiin.

Kysely on teetetty Maptionnaire-alustalle, jonka avulla voi osoittaa tapahtuneita vaaratilanteita ja onnettomuuksia suoraan kartalla. Kaupunki hyödyntää vastauksia kehittäessään sähköpotkulautojen pysäköintiin ja käyttöalueisiin liittyviä ohjeistuksia.

– Vastaamalla kyselyyn autat meitä luomaan parempaa ja turvallisempaa kaupunkia kaikille liikkujille, sanoo projektikoordinaattori Jere Sipponen Turun kaupungin tiedotteessa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *