Lahtelaiset ovat pilotoineet ilmastotekoihin kannustavaa mobiilisovellusta syyskuusta lähtien. Nyt käyttäjiksi toivotaan kaikkia suomalaisia. (Kuva: Ville Miettinen)

Lahdessa syyskuussa käyttöön otettu ilmastotekoihin kannustava mobiilisovellus sopisi hyvin käyttöön muuallakin Suomessa, Euroopan viime vuoden ympäristöpääkaupungissa arvioidaan.

Climate Campaigners -ilmastosovellus tarjoaa käyttäjälleen päivittäisiä haasteita, joita tekemällä on mahdollisuus seurata reaaliajassa ilmastotekojen vaikutusta omaan hiilijalanjälkeen.

Haasteiden teemoja ovat esimerkiksi asumisen energiankulutus, liikkuminen ja ruoka. Haasteiden suorittamisen lisäksi käyttäjät voivat verkostoitua keskenään, jakaa kokemuksiaan ja kannustaa muita.

Samalla sovelluksen avulla kerätään tietoa ilmastotyön tueksi ja poliittisen päätöksenteon pohjaksi niin paikallisella, kansallisella kuin EU-tasolla.

Lahdessa arvioidaan, että sovellus on helppo yhdistää osaksi alueen omaa asukkaille kohdistettavaa ympäristöviestintää ja sen avulla voidaan innostaa kuntalaisia ilmastotekoihin.

– Climate Campaigners -sovellus on uudenlainen työkalu, jolla kunta voi viestiä ilmastoasioista ja kannustaa asukkaitaan arkielämän ympäristötekoihin. Samalla sovelluksen kautta saadaan tietoa, mitkä haasteet ovat asukkaiden mielestä helppoja toteuttaa sekä millaiset esteet tällä hetkellä hankaloittavat arjen ympäristövalintoja, ympäristökoordinaattori Jenni Rahkonen kertoo tiedotteessa.

Lahden kaupunki on ollut mukana sovelluksen kehitystyössä mm. lokalisoimalla haasteita ja kääntämässä sovelluksen sisältöjä suomen kielelle. Sovelluksen on tähän mennessä ladannut yli 1000 henkilöä. Käytöstä ei aiheudu kustannuksia mukaan lähteville kaupungeille, sillä sen kehittämistä rahoitetaan osana kansainvälistä Horisontti 2020 -hanketta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *