Vantaan ratikan päätepysäkiltä on esteetön kulku lentoaseman terminaaliin. (Kuva: Ramboll)

Vantaan ratikan katu- ja puistosuunnitelmaluonnoksia Aviapoliksen ja Tikkurilan suuralueilla on valmistunut.

Ratikan katusuunnitelmaluonnoksia esitellään vaiheittain. Nyt vuorossa on kaupunginosiin Lentokenttä, Veromies, Pakkala, Tikkurila ja Jokiniemi sijoittuvia suunnitelmia.

Katu- ja puistosuunnitelmaluonnoksissa varataan tilaa kadun toiminnoille. Kaduille suunnitellaan raitiotien lisäksi ajoneuvoliikenteen järjestelyt, ja tärkeässä osassa ovat myös pyöräilyn ja jalankulun yhteyksien kehittäminen. Vantaan ratikan reitti kytkeytyy osaksi pääkaupunkiseudun joukkoliikenneverkkoa.

Tikkurilan kaupunginosassa esitellään Tikkurilan raitiotietunneli (Tikkurilanraitio), jonne tulee sijoittumaan Tikkurilan aseman pysäkki rautatieaseman alapuolelle. Tikkurilan pysäkiltä on suorat vaihtoyhteydet juniin ja busseihin.

Tikkurila on joukkoliikenteen solmukohta, ja ratikka parantaa poikittaisia yhteyksiä Tikkurilasta esimerkiksi Jumbon palveluihin ja helpottaa työmatkaliikennettä, Vantaa kertoo tiedotteessaan.

Aviapoliksessa ja lentoasemalla raitiotie tuo uuden joukkoliikennemuodon täydentämään esteettömästi joukkoliikennettä ja saavutettavuutta.

Raitiotien päätepysäkki tulee sijaitsemaan sillalla lentoaseman terminaalin ja bussiterminaalin välittömässä läheisyydessä. Pysäkiltä on esteettömät kulkuyhteydet lentoasemalle ja alueen työpaikkoihin.

Muuraan rakentuu yhteisöllisistä kaupunkikylistä koostuva uusi asuinalue. Raitiotie yhdistää Muuran kaupunkikyliä ja tuo sujuvia jalankulku- ja pyöräilyreittejä Aviapolikseen.

Toisensavun ja Virkatien risteykseen sijoittuvasta Muuran keskustasta aukioineen suunnitellaan alueen solmukohtaa, jossa yhdistyvät joukkoliikenteen pysäkit ja alueen kaupalliset palvelut.

Ratikan katu- ja puistosuunnitelmaluonnoksia on esillä Vantaan kaupungin verkkosivuilla www.vantaa.fi/ratikka. Luonnoksista voi jättää mielipiteen 1.11. saakka katusuunnitelmaluonnoskyselyyn tai sähköpostitse ratikka@vantaa.fi. Kyselyyn ei tarvitse kirjautua. Sähköpostilla mielipiteen jättäessä viestin otsikossa tulee mainita mielipidettä koskevan katusuunnitelman nimi.

Seuraavaksi katu- ja puistosuunnitelmia esitellään syystalven 2022 aikana Aviapoliksen ja Hakunilan suuralueelta. Myös ratikan asemakaavaehdotuksia on tulossa nähtäville vaiheittain.

Tavoitteena on, että ratikan asemakaavaehdotukset ja niitä vastaavat katusuunnitelmaehdotukset tulevat yhtä aikaa nähtäville. Ratikan ajankohtainen tilanne on nähtävissä myös päivittyvältä suunnittelukartalta täältä.

Havainnevideo Tikkurilan tunnelista.

Havainnevideo lentoaseman pysäkistä. 

Havainnevideo Muuran asuinkorttelin pysäkistä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *