Jyväs-Parkki Oy on Jyväskylän kaupungin omistama yhtiö, joka vastaa Jyväskylän keskusta-alueen pysäköintitalotoiminnasta ja Jyväskylän kadunvarsipysäköinnistä. (Kuva: Jyväs-Parkki)

Jyväskylän kaupunki ja Jyväs-Parkki jatkavat viime vuodenvaihteessa kokeiltua ilmaisen parkkilauantain kampanjaa lokakuussa.

Jyväskylän ydinkeskustan elinvoiman lisäämiseksi ja tukemiseksi on valmisteilla kymmeniä toimenpiteitä infran ja tilojen pitkän aikavälin kehittämisestä yksittäisiin kampanjoihin, joista talvilauantaiden kahden ilmaisen tunnin pysäköimisaika on yksi.

– Yksittäiset kampanjat tuovat kehittämisen näkyviin konkreettisesti ja ovat tärkeitä avauksia. Niiden avulla saadaan tärkeää tietoa siitä, millaisia vaikutuksia toimenpiteillä on kaupungilla käymiseen, kertoo Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämiseen erikoistunut Janne Viitamies.

– Kaupungin näkökulmasta viimevuotinen kampanja onnistui monella tavoin. Se lisäsi lauantaista keskustassa käyntiä aikaisempiin vuosiin verrattuna, ja olemme saaneet kampanjasta hyvää palautetta ydinkeskustan yrityksiltä, Viitamies sanoo.

Jyväs-Parkin toimitusjohtaja Hannu Leskinen kertoo, että kampanja aloitetaan tänä vuonna viime vuotta aikaisemmin eli lokakuun alussa, ja veloituksetta parkkeeraaminen kahden tunnin ajan jatkuu lauantaisin vuoden loppuun asti.

Vilkkaimman joulusesongin aikaan keskustassa on tarjolla liikkeiden tapahtumien lisäksi myös kaupungin järjestämää ohjelmaa. Lapsiperheille on esimerkiksi lasten taideparkki joulunavauksesta jouluun asti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *