Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka lataa Teslaa. Asikkala on hankkinut yhteiskäyttökokeilua varten Tesla- ja Volkswagen-henkilöautot ja Opel Vivaro -pakettiauton. Tesla on jo saatu käyttöön ja teipatuksi Asikkalan väreihin. (Kuva: Asikkalan kunta)

Asikkala on hankkinut kunnan yhteiseen käyttöön kaksi täyssähköistä henkilöautoa ja yhden pakettiauton.

Autoja käytetään ensisijaisesti kunnan työntekijöiden työajoihin, mutta kunnan työntekijät voivat käyttää autoja myös työajan ulkopuolella vapaa-ajan matkoihin korvausta vastaan. Kokeilun myöhemmässä vaiheessa autojen yhteiskäyttö korvausta vastaan on tarkoitus mahdollistaa myös kunnan asukkaille

– Kokeilu alkoi elokuun alussa ja se on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Ensimmäinen auto on jatkuvasti kunnan eri yksiköiden työajossa ja työntekijät ovat varanneet autoa viikonlopuiksi pientä korvausta vastaan niin, että seuraava vapaa viikonloppu on marraskuun puolessa välissä, kertoo Asikkalan talousjohtaja Aapo Pispa.

Pispa sanoo, että kokeilun päällimmäisenä tavoitteena on edistävää kestävää kehitystä. Lisäksi tarkoituksena on tutustua yhteiskäyttöautoiluun uudenlaisena osana joukkoliikenteen kokonaisuutta ja edistää puhtaampaa autoilua tarjoamalla matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua sähköautoiluun.

Osana yhteiskäyttöautokokeilua Asikkalan kunta on hankkinut Energiaviraston tuella Vääksyyn kunnanviraston parkkipaikalle sähköautojen latausaseman. Latausasemalla on neljä pikalatauspistettä ja kaksi keskinopeaa latauspistettä.

Yhteiskäyttöautojen kustannukset katetaan työntekijöille työajoista maksettavien kilometrikorvausten vähenemisellä ja autojen työajan ulkopuolisesta käytöstä perittävillä maksuilla.

– Mikäli kokeilu onnistuu vähintään tyydyttävästi, ei siitä aiheudu kunnalle kustannuksia. Kokeilun onnistuminen edellyttää sitä, että autoja käytetään aktiivisesti eli että ne ovat ajossa mahdollisimman paljon, talousjohtaja Pispa sanoo.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *