Vaasan yhteiskäyttöautopalvelun nimi ja ulkoasu mukailevat Vaasan joukkoliikenteen Lifti-brändiä. (Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki)

Vaasan Mini-Lifti -yhteiskäyttöautot ovat vuokrattavissa torstaista 8. syyskuuta lähtien. Tarjolla on kolme täyssähköistä ja automaattivaihteista autoa.

Arkipäivisin autot ovat kaupungin työntekijöiden käytössä. Iltaisin ja viikonloppuisin niitä voi vuokrata vapaasti kuka tahansa.

Vaasan yhteiskäyttöautopalvelun nimi ja ulkoasu mukailevat Vaasan joukkoliikenteestä tuttua Lifti-brändiä, mutta sen lisäksi jokaiselle autolle etsitään omaa ytimekästä ja tarttuvaa nimeä. Kaikkien nimiä ehdottaneiden kesken arvotaan yksi yhteiskäyttöauto ilmaiseksi käyttöön viikonlopuksi. Lisäksi arvotaan kolme ilmaiskoodia, jolla auton saa käyttöönsä kahden tunnin ajaksi.

– Nimien tarkoitus on tuoda paitsi positiivista fiilistä, myös helpottaa autojen yksilöimistä ja vuokrausta, Vaasan Mini-Liftin projektipäällikkö Tomi Paalosmaa kertoo.

Mini-Liftien nimikilpailu on osa Euroopan liikkujan viikkoa, jossa kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Ehdotan Vaasan autojen nimiksi Kasper Jesper ja Jonatan.

    Risto