Tampereella liikennöi kaksi raitiovaunulinjaa. Toinen ajaa Pyynikintorilta Hervantaan, ja toisella voi matkustaa Sorin aukiolta Taysille. (Kuva: Wille Nyyssönen)

Raitiovaunut ovat liikennöineet Tampereella vuoden verran. Ensimmäisen vuoden aikana Tampereen ratikalla on tehty lähes kymmenen miljoonaa matkaa. 

–Se vastaa hyvin ennakko-odotuksiamme, sanoo Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita tiedotteessa. 

Tampereen ratikan luotettavuusprosentti on lähes sata, ja myös asiakkaat ovat tyytyväisiä. Asiakastyytyväisyyden keskiarvo on 4,1 viidestä. 

–Erityisesti Kaupin kampukselle liikennöivillä ratikan liityntälinjoilla ja linjalla 1 (Tays-Sorin aukio) on tyytyväisiä joukkoliikennematkustajia, Periviita kertoo. 

Asiakastyytyväisyyskyselyssä matkustajilta kysytään vaunun ja pysäkkien siisteydestä, matkustamisen turvallisuudesta, kuljettajan ajotavan miellyttävyydestä sekä aikataulujen noudattamisesta. Kysely toteutetaan kuukausittain molemmilla linjoilla. 

Ensimmäisen vuoden aikana Tampereen ratikalla ajettiin lähes 175 200 lähtöä. Peruttuja lähtöjä oli runsaat 1 500. Niistä 95 prosenttia oli osittain peruttuja, mikä tarkoittaa sitä, että osa reitistä pystyttiin perumisesta huolimatta ajamaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *