Pietarsaari on kaupunkikeskustan kehittämisestä myönnettävän palkinnon 23. voittaja. (Kuva: Pokko Lemminkäinen / EKK)

Elävät Kaupunkikeskustat ry (EKK) on palkinnut Pietarsaaren keskustauudistuksen.

– Kivijalkakaupat, monipuoliset ravintolat ja erilaiset palvelut kukoistavat kaupungin ytimessä, toteaa EKK tiedotteessaan.

Pietarsaaren keskusta on ollut vuosittain valtakunnallista kärkeä kaupunkikeskustojen elinvoimaa mittaavissa tutkimuksissa. Työn kaupunkikeskustan uudistamiseksi sysäsi liikkeelle kaupunginarkkitehti Roger Wingren jo lähes 40 vuotta sitten.

– Pioneerityö kantaa nykyhetkeen. Keskusta on nyt esimerkillisen elinvoimainen, idyllinen, houkutteleva sekä hyvin asukas- ja matkailijaystävällinen, EKK toteaa.

Palkintoraadin puheenjohtaja, tekniikan tohtori Aulis Tynkkynen sanoo, että historiallinen rakennuskanta ja keskustan eheyttävä rakentaminen tuovat kaupunkiin kerroksellisuutta.

– Kävely- ja puistoratkaisut hyödyntävät paikan henkeä. Vaikuttava Campus Allegro elävöittää ja vahvistaa ydinkeskustaa vaikuttavasti Pietarsaaren kokoisessa kaupungissa.

Torin laidalla sijaitsevassa Campus Allegrossa toimivat Yrkeshögskolan Novian, Åbo Akademin, Centria ammattikorkeakoulun, Yrkesakademi Österbottenin, Pietarsaaren musiikkiopiston ja lasten Taidekoulu Balatakon koulutusyksiköt. Siellä on myös kirjasto, konserttisali, taidegalleria ja siellä toimii myös lukuisia liikeyrityksiä.

Keskustapalkinto on myönnetty vuodesta 1999. Pietarsaari on 23. voittaja.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *