Niekka-polkupyöriä valmistetaan Outokummussa. (Kuva: eBike Finland)

Business Joensuu kirittää eBike Finland -yhtiön kasvua sijoittajana. Start Up -rahasto Joensuu osallistui eBike Finlandin rahoituskierrokseen 112 500 eurolla, jota vastaan se sai 22,5 prosentin omistusosuuden yhtiöstä.

Start Up -rahasto Joensuu auttaa starttivaiheen yrityksiä kasvamaan, työllistämään ja kansainvälistymään. Rahasto koostuu Joensuun kaupungin ja yksityisten sijoittajien pääomasta.

Yhteensä reilun puolen miljoonan euron kasvuvarat suunnataan eBike Finlandin tuotannon käynnistämiseen ja ylösajoon. Yhtiö tuottaa markkinoille kotimaisia sähköpyöriä Outokummussa valmistettavan Niekka Bicycles -brändin alla.

– Sähköpyörien markkinoilla on paljon potentiaalia kasvuun, koska sähköpyöräily on nouseva trendi. On todella hienoa, että pohjoiskarjalainen yritys on huomannut kasvun mahdollisuudet ja lähtenyt luomaan teollista tuotantoa. Sijoituspäätös oli tätä taustaa vasten helppo tehdä, kertoo Business Joensuun Kari Pulkkinen.

Jarno Surakka ja Marno Miettinen perustivat eBike- yhtiön ja Niekka-brändin lokakuussa 2020. Surakka on yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Miettinen yhtiön toimitusjohtaja.

– Tavoitteena on nostaa liikevaihto vuoteen 2026 mennessä kahdeksaan miljoonaan euroon. Tämä edellyttää tasaista kasvua, mutta on realistinen tavoite, Surakka kertoo.

–Tänä vuonna tuotamme korkeintaan sata pyörää, mutta vuoteen 2026 mennessä tavoitteena on nostaa tuotanto jo 2 000 pyörään. Jokaista komponenttia ei kotimaiselta valmistajalta saa, mutta milloin vain mahdollista, pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon suomalaista ja mielellämme myös pohjoiskarjalaista osaamista ja osia.

Start Up -rahasto Joensuuta hallinnoi Business Joensuun tytäryhtiö Joensuun Startup Kehitys Oy. Rahaston pääoma on 2,5 miljoonaa euroa ja tyypillinen sijoitus 50 000 – 200 000 euroa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *