Parasta Alavuden kaupungissa oli kyselyyn vastanneiden mielestä rauhallinen järvimaisema, ja lisäksi luonto ja viheralueet nostettiin muutenkin erityiseen asemaan. (Kuva: Alavuden kaupunki)

Alavuden kaupunki ja sen kumppanina toimiva WasaGroup saivat kaupunkilaisilta 190 vastausta Alavuden keskustan kehittämistä koskeneeseen kyselyyn.

Vastauksista nousi esiin viisi keskeistä kehittämisen teemaa. Ne koskivat viheralueita, keskustan ilmeen yleistä kohentamista, parempia kokoontumismahdollisuuksia, kaikkien ikäryhmien huomioimista ja liikennejärjestelyjä.

– Kyselystä saatiin paljon mielenkiintoista lisätietoa. Ennalta osattiin arvata, että järvi, puistot ja viheralueet ovat tärkeitä. Yllättävänkin selvästi esiin nousivat toiveet palvelujen käytöstä, ja vapaampaan olemiseen sopivien tilojen puute. Ne korostavat keskustan uudistamisen tarvetta. Saimme paljon ajatuksia jatkotyöhön, sanoo Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki.

Vastaajat nimesivät keskusta-alueen ihanimmaksi paikaksi järvenrannan ja Rantapuiston. Parasta kaupungissa on vastaajien mielestä rauhallinen järvimaisema, ja lisäksi luonto ja viheralueet nostettiin muutenkin erityiseen asemaan. Varsinaisista palveluista esiin nousivat kirjasto palveluineen sekä Harrin taidekeskus.

Kaupungin keskustaa pidettiin nykyisellään tyhjänä ja rakennuksia vanhan näköisinä. Vastauksissa nousi esille kaupunkilaisten toive keskustan ilmeen kohentamisesta niin rakennusten kuin viherympäristön osalta. Parannuksia toivottiin erityisesti viheralueisiin ja niiden kunnossapitoon. Keskustaan toivotaan ajanvieton ja kohtaamisen paikkoja, erityisesti toria kaivattiin.

Alavuden kaupunki on solminut kumppanuussopimuksen WasaGroup Oy:n kanssa keskustan kehittämisestä. Kehittämissuunnitelman tarkoituksena on tutkia keskustan kehittämistä yhtenä kokonaisuutena. Hanke käynnistyi joulukuussa 2021 ja jatkuu usean vuoden ajan maankäytön suunnittelusta toteutussuunnitteluun asti. WasaGroupin kumppaneina projektissa toimivat Muuan Oy, WSP Finland Oy sekä Tuohex Capital.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *