Suomen kuntakenttä on osoittanut monin tavoin solidaarisuuttaan Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle. Nyt Oulun Energia lopettaa venäläisen hakkeen käytön, viime viikolla mm. Helsingin kaupungintalo valaistiin Ukrainan värein. (Kuva: Helsingin kaupunki)

Oulun Energia keskeyttää solidaarisuuden osoituksena Ukrainalle venäläisen hakkeen käytön energiantuotannossaan eikä ota enää vastaan Venäjältä tulevia hakekuormia.

Tuontihakkeen käytön keskeyttämisellä ei ole vaikutusta Oulun Energian kaukolämmöntuotantoon. Yhtiö seuraa kuitenkin aktiivisesti Ukrainan kriisiä sekä geopoliittista tilannetta ja on varautunut siihen, että tilanteella voi olla vaikutuksia raaka-aineiden hintojen nousuun sekä saatavuuteen. Tuontipuun osittainen korvaaminen turpeella on myös mahdollista, jos Ukrainan kriisi pitkittyy.

Oulun Energia tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa.

Oulun Energia muistuttaa tiedotteessaan olevansa konsernina sitoutunut toimimaan vastuullisena suunnannäyttäjänä globaalien ympäristöhaasteiden torjunnassa.

Oulun Energian tuotannossa käytetyistä energianlähteistä yli 90 prosenttia kuljetetaan voimalaitoksille alle sadan kilometrin säteeltä. Kaukolämpö sekä sähkö tuotetaan Laanilan ja Toppilan voimalaitoksissa, jossa energiaa syntyy pääasiassa bio- ja puupohjaisesta kierrätysjätteestä. Lisäksi sähköä tuotetaan kotimaisissa vesivoimalaitoksissa ja tuulivoimapuistoissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *