Vuoden 2022 valtionavustushaku avattiin helmikuun alussa. Tänä vuonna rahoitusta voi hakea kuntien toiminnan, tehtävien tai sisäisten prosessien digitalisointiin ja uudistamiseen siten, että hankkeen toteutuksessa korostetaan joko tietoaineistojen laadun kuvaamista, arviointia ja kehittämistä osana kuntien tiedonhallintaa tai osaamisen kehittämistä ja varmistamista.

Avustusta voi hakea kuntien yhteisiin hankkeisiin, joilla edistetään digitalisaatiota ja sen edellyttämää toiminnan muutosta ja juurtumista pysyviksi ja entistä paremmiksi käytännöiksi. Hakemuksista arvioidaan erityisesti sitä, millaisen parannuksen hanke saa aikaan ja miten hanke muuttaa kunnan toimintatapoja ja prosesseja.

Avustusta ei voi hakea sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeisiin. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee toimialansa kehittämistä erikseen. Yksinomaan aineiston digitointihankkeisiin ei myöskään myönnetä avustusta.

Hakuaika päättyy 25.4.2022 kello 16.15. Lisätietoa täältä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *