Lahden kaupunki rakentamisen klusteria, jonka keskiössä ovat uusiutuva energia ja puurakentaminen.

Lahden kaupunki on lanseeraamassa paikallisten yrittäjien ja tutkimuslaitosten kanssa hiilineutraalin rakentamisen klusteria, jonka keskiössä ovat uusiutuva energia ja puurakentaminen. Tarkoituksena on kehittää yhdessä uutta liiketoimintaa, jossa yhdistyvät puurakentaminen ja uusiutuvien energiamuotojen käyttö.

– Hiilineutraalin rakentamisen keskiössä ovat hiilen säilöminen ilmakehästä rakennuksiin, kuten puuhun, energiatehokkuus ja energiantuotanto uusiutuvilla energioilla. Päijät-Hämeen seudulla on erinomaista osaamista kaikilla näillä osa-alueilla, hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen hankejohtaja Juhani Pirinen kertoo Lahden kaupungin tiedottessa.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari uskoo vahvasti hiilineutraaliin rakentamiseen ja erityisesti puurakentamisen mahdollisuuksiin maailmanlaajuisen vihreän siirtymän toteuttamisessa. Vihreä siirtymä tarkoittaa hiilineutraalin hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista, mikä on globaali megatrendi.

– Päijät-Hämeessä on kaikki tarvittava osaaminen hiilineutraalin rakentamisen tuottamiseen. Meidän pitää vain yhdistää tämä osaaminen ja myydä se maailmalle. Tämä taas tarkoittaa työpaikkoja ja verotuloja Suomeen, Skinnari toteaa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Lahti näyttää hyvää esimerkkiä, kuinka muuuallakin maassamme tulisi toimia. Puurakentaminen on suuri mahdollisuus ja erityisesti vientituotteiksi ja mahdollisesti
    maanjäristyksen riskialueille, koska puu saattaa kestää betonia paremmin.