Autojen latauspisteiden rakentamiseen voi hakea tukea nyt ympäri vuoden. (Kuva: Seppo Haavisto)

Sähköautojen latausinfra-avustus on herättänyt laajaa kiinnostusta taloyhtiöissä. Toukokuun loppupuolella julkaistussa Kestävän kasvun ohjelmassa EU:n elpymisvaroista esitettiin avustukseen 20 miljoonan euron lisäystä, josta 17 miljoonaa euroa asuinrakennusten ja 3 miljoonaa euroa yritysrakennusten sähköautojen latausinfraan. Vuoden kolmannessa lisätalousarviossa avustukseen esitetään tälle vuodelle 7,5 miljoonaa euroa.

Tuettujen latausvalmiuksen kokonaismäärän arvioidaan ylittävän 20 000 kappaletta, kun huomioidaan myös nyt esitetyt lisämäärärahat. Avustusta on myönnetty asuinkiinteistöjen latausinfraan vuodesta 2018 lähtien. Työpaikkapysäköinnin latausinfraa varten se tulee haettavaksi suunnitelmien mukaan vuonna 2022.

-Asuinrakennusten sähköautojen latausinfra-avustus on vetänyt erinomaisesti, ja on upeaa, että se saa nyt kaivattuja lisävaroja. Ensi vuonna tuki laajenee myös yrityksille. Kattava latausinfra on välttämätön liikenteen sähköistymiselle, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo ympäristöministeriön tiedotteessa.

Avustukset myöntävälle Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlle on saapunut tänä vuonna jo yli 420 hakemusta, joihin aikaisemmin kuluvalle vuodelle varatut 5,5 miljoonaa euroa on käytännössä sidottu.

Hakemuksia voi toimittaa ympäri vuoden

ARA myöntää avustuksia asuinrakennuksen omistaville yhteisöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin.

Hakemuksia voi lähettää ympäri vuoden, ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Jos määräraha loppuu, jää hakemus jonottamaan seuraavaa tarjolla olevaa määrärahaa.

ARA toivoo, että hakijat perehtyvät huolellisesti hakuohjeeseen ja toimittavat pyydetyt liitteet kerralla. Hyvin valmistellut hakemukset mahdollistavat hakemusten ripeän käsittelyn.

Avustuksen määrä on nykyisin 35 prosenttia tai 50 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista. Avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautokannan kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *