Helsingin energiayhtiön Helenin autolatauspaikkojen lukumäärä ylittää jo 200 kappaleen lukumäärän.

Helsingin kaupungin energiayhtiön Helenin julkisten latauspisteiden määrä nousee yli kahdensadan, kun uusia sähköauton latauspisteitä asennetaan Helsingin kaupungin 13 liikuntapaikalle. Uudet latauspisteet saadaan käyttöön vuoden loppuun mennessä. Helenin kaikilla julkisilla sähköauton latauspisteillä auto latautuu uusiutuvalla tuulisähköllä.

Uusia latauspisteitä tulee Talin, Kivikon, Oulunkylän, Vuosaaren, Ruskeasuon, Mustikkamaan, Käpylän, Siltamäen ja Meilahden liikuntapuistoihin sekä Paloheinän ulkoilualueelle, Itäkeskuksen uimahallille ja Velodromin pysäköintialueelle. Kohteita on yhteensä 13, ja latauspisteitä asennetaan yhteensä 46 kpl. Kaikki latauspisteet ovat keskinopeita ja soveltuvat sekä sähkö- että hybridiautoille.

Helenin julkinen latauspisteverkosto käsittää tällä hetkellä 166 pistettä, joista osa on pikalatauspisteitä ja osa keskinopeita latauspisteitä. Uusien kohteiden valmistuttua latauspisteiden kokonaismäärä on 212.

– Liikuntapuistojen latauspisteet palvelevat paitsi liikuntapaikkojen käyttäjiä myös lähiseudun asukkaita. Latauspisteitä tulee myös sellaisille alueille, joilla ei aiemmin ole ollut latausmahdollisuutta. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme yhä paremmat edellytykset helppoon sähköautoiluun, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Jere Jokinen Helenistä.

– Toivomme, että kuntoilijat saapuisivat liikuntapaikoillemme esimerkiksi pyöräillen tai kävellen. Aina autotta liikkuminen ei tietysti ole mahdollista, joten on hienoa, että nyt on tarjolla entistä enemmän julkisia latauspisteitä sähköautoille. Näin liikuntapaikkamme ovat tältäkin osin tekemässä Helsingistä hiilineutraalimpaa, sanoo liikuntajohtaja Tarja Loikkanen Helsingin kaupungilta.

Sähköistä liikennettä vahvistetaan

Helsingin julkinen latausverkosto on Suomen laajin. Helen on kehittänyt pääkaupungin sähköistä liikennettä jo yli 10 vuoden ajan. Tämän vuoden syyskuussa Helen avasi myös Helsingin ensimmäisen sähköautojen suurteholaturin Suvilahteen.

– Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiajärjestelmä vuoteen 2035 mennessä. Sähköautoilun suosio kasvaa vauhdilla, ja panostaminen sähköiseen liikenteeseen on yksi tärkeistä toimista matkallamme tavoitteeseen. Kasvatamme latauspisteverkostoamme edelleen ja teemme latauksesta entistä helpompaa ja kestävämpää. Kaikki Helenin julkiset sähköauton latauspisteet käyttävät tuulisähköä, sanoo ratkaisuliiketoiminnan johtaja Sari Mannonen Helenistä.

Sähköautojen latausta on sujuvoitettu Helen Lataus -palvelulla. Helen Latauksen asiakkaat voivat hyödyntää Helenin laajaa latausverkostoa niin Suomessa kuin ulkomailla. Palvelu toimii yhdellä RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella ja veloitus tapahtuu toteutuneiden lataustapahtumien perusteella ilman kuukausimaksua.

Faktat:

 • Uudet sähköauton latauspisteet rakennetaan kulttuuri ja vapaa-ajan toimialan liikunnan palvelukokonaisuuden toimipisteiden pysäköintialueille.
 • Kohteita on 13 ja latauspisteitä asennetaan 46 kpl.
 • Latauspisteet ovat keskinopeita, 22 kW Type 2 -pisteitä ja soveltuvat sekä sähkö- että hybridiautoille.
 • Latauspisteiden asennus on aloitettu ja valmistuu vuoden loppuun mennessä.
 • Julkisten latauspisteiden määrä kasvaa yli 210:een (nyt 166 kpl).

Uusien latauspisteiden sijainnit:

 1. Talin liikuntapuisto
 2. Velodromin pysäköintialue
 3. Paloheinän ulkoilualue/Paloheinän maja
 4. Itäkeskuksen uimahalli
 5. Kivikon hiihtohalli/Kivikon liikuntapuisto
 6. Oulunkylän liikuntapuisto, eteläinen pysäköintialue, Käskynhaltiantie
 7. Oulunkylän liikuntapuisto, pohjoinen pysäköintialue, Hirsipadontie
 8. Vuosaaren liikuntapuisto
 9. Ruskeasuon liikuntapuisto
 10. Mustikkamaan liikuntapuisto
 11. Käpylän liikuntapuisto
 12. Siltamäen liikuntapuisto
 13. Meilahden liikuntapuisto

(Lähde: Helen Oy)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *