Kaupunkipyöräjärjestelmä on tarkoitus ottaa Tampereella käyttöön kesäkaudella 2021. Kuva: Pasi Tiitola/Tampereen kaupunki

Tampereen kaupunki on päättänyt keskeyttää kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnan. Hankinta tullaan keskeyttämään ja kilpailuttamaan uudelleen, koska tarjouspyyntö on osoittautunut epäselväksi ja tulkinnanvaraiseksi. Hankinnasta tehtiin päätös 14. elokuuta.

Tampereen kaupungin joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo, että syynä on hankinnasta tehty valitus markkinaoikeuteen.

– Siinä kohtaa tarkistimme itse tarjouspyyntömateriaalin. Totesimme materiaalissa olevan sen verran ristiriitaisuuksia, että muita mahdollisuuksia ei jäänyt. 

Tampereen kaupunki kilpailutti kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnan keväällä 2020. Kilpailutuksen toteutti Tuomi Logistiikka Oy. Sopimuskumppaniksi valittiin tsekkiläinen Freebike s.r.o. 

Hankinnan kohteena on 700 kaupunkipyörää, 70 kaupunkipyöräasemaa, 1050 kaupunkipyörätelinettä ja 70 infotaulua käsittävä kokonaisuus, joka on tarkoitus sijoittaa Tampereen keskustan alueelle.

Periviidan mukaan uusi hankintamenettely pyritään käynnistämään mahdollisimman pian.

– Tarkistamme vielä tarjouskilpailuasiakirjat, jotka sinällään ovat hyvässä mallissa. Uuden käynnistämisen osalta puhutaan ehkä päivistä, tai muutamasta viikosta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *