Tapahtumajärjestelyt jatkuvat aina h-hetkeen saakka. (Kuva: Liisa Paltta)

Monen muun suurtapahtuman tavoin kunta-alan suurtapahtuma Kuntamarkkinat järjestetään tänä vuonna verkossa ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

Keskiviikkona ja torstaina 9.-10. syykuuta järjestettävien Kuntamarkkinoiden teemana on tänä vuonna Kestävät kunnat, jonka ympärille asiantuntijavetoinen seminaariohjelma kytkeytyy.

Fyysisesti Kuntamarkkinat on järjestetty 26 kertaa, ja sinä aikana on syntynyt hyviä käytäntöjä tapahtuman järjestämiseen.

– Kun päätettiin toteuttaa verkkotapahtuma, ei ollut olemassa valmiita malleja. Toukokuusta eteenpäin tapahtumaa on jouduttu mallintamaan täysin puhtaalta pöydältä, kertoo KL-Kustannus Oy:n tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Liisa Paltta, joka vastaa tapahtumajärjestelyistä.

Perinteisesti Kuntamarkkinat on täyttänyt Kuntatalon vieraista, puhujista ja näytteilleasettajista. Nyt kaikki on verkossa, mutta osa puheenvuoroista lähetetään Kuntatalolta.

Myös kumppanikonseptia jouduttiin miettimään puhtaalta pöydältä. Tänä vuonna kumppaneita on 77.

– Olen todella ilahtunut kumppaneiden määrästä. Kunnat ja Kuntamarkkinat selvästi kiinnostavat organisaatioita, Liisa Paltta sanoo.

Kuntamarkkinoita varten Kuntatalolle on rakennettu oma studio ja ison luentosalin lava on muokattu suuremmaksi, samoin useita pieniä lähetystiloja on varustettu paremmalla teknologialla.

Liisa Paltta toivoo historiallisen tapahtuman sujuvan mutkitta.

– Mutta jos tulee yllätyksiä, toivon, että ne ovat hallittuja yllätyksiä. Yleensä yllätyksiä tulee. Verkkotapahtuma ei liene poikkeus.

Tiistaina aamupäivällä ilmoittautuneiden osallistujien määrä lähenee viittätuhatta. Määrä kertoo Liisa Paltan mukaan siitä, miten hyödyllisenä ammattitapahtumana Kuntamarkkinat koetaan.

– Ei voi olla korostamatta liikaa sitä, miten paljon vaikuttavuutta tällä on.

Kuntamarkkinat järjestetään 9.-10.9 verkossa. Verkko-ohjelman seuraaminen edellyttää ilmoittautumista. Tapahtumaan voi ilmoittautua 10.9. saakka. Kuntamarkkinoiden avointa, suoraa studiolähetystä voi seurata osoitteessa kuntamarkkinat.fi/studio. Studion kaksipäiväinen ohjelma koostuu ajankohtaisten tapahtuma-aiheiden käsittelystä kiinnostavien vieraiden kera. Kuntamarkkinoita järjestävät Suomen Kuntaliitto ja Kuntalehti.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *