Kuuntelupainike löytyy verkkojuttujen alusta päiväyksen alapuolelta.

Kuntatekniikka.fi-sivuston uutisiin on ilmestynyt Kuuntele-painike, jota napauttamalla pääsee kuuntelemaan artikkeleita. Kuuntele-toiminto käynnistyy muutaman sekunnin sekunnin kuluessa napin painamisesta.

Kuuntele-ominaisuudella lisätään Kuntatekniikka-lehden saavutettavuutta. Lehtiartikkeleiden kuunteleminen on myös osa viime vuosien muutosta lehtien kulutuksessa.

Äänikirjojen yleistyminen on tehnyt kirjojen, podcastien, lehtien ja artikkeleiden kuuntelemisesta yleistä laajan käyttäjäkunnan parissa. Artikkeleita voi kuunnella vaikkapa kävelyllä, kuntosalilla tai työmatkalla.

Artikkelin puhenopeuden voi valita asteikolla 60-150 % normaalinopeudesta. Oletusarvona lukijalle on 100 %:n normaalinopeus. Äänisovellus toimii myös mobiileissa laitteissa.

Äänitoiminnon on kehittänyt suomalainen yritys Voice Intuitive. Voice Intuitiven text-to-speech -toimintoa käyttää Kuntatekniikan ja Kuntalehden lisäksi mm. sanomalehdet Ilkka-Pohjalainen, Tervareitti ja Loviisan Sanomat. Lisäksi toiminto on käytössä mm. Keravan ja Raision kaupungeissa sekä Muhoksen kunnossa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *