Lappeenrannan keilahalli-urheilutalo tarjoaa runsaasti liikuntamahdollisuuksia ja erilaisia hyvin varusteltuja tiloja eri lajien harrastajille ja aivan vieressä oleville isoille kouluille, joissa on yli 3 000 opiskelijaa. (Kuva: Lappeenrannan kaupunki)

Vuoden Liikuntapaikka 2020 -tunnustus on päätetty myöntää Lappeenrannan keilahalli-urheilutalolle.

Lappeenrannan urheilutalon laaja, 13,4 miljoonaa euroa maksanut, peruskorjaushanke valmistui joulukuussa 2019.

− Lappeenrannan keilahalli-urheilutalon peruskorjaushanke on hyvä esimerkki siitä, miten hyvällä suunnittelulla myös peruskorjaushankkeesta saadaan toimiva, energiatehokas ja esteetön kokonaisuus, rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriöstä (OKM) taustoittaa tunnustuksen myöntämistä tiedotteessa.

OKM tuki perusparannusta 800 000 eurolla.

Uudistettu Lappeenrannan urheilutalo keilahalleineen tarjoaa tilat useiden eri lajien sekä yli 40 eri seuran toiminnalle.

Vuonna 1982 rakennetun liikuntapaikan peruskorjauksessa remontoitiin keilahalli, lajiharjoittelutilat sisäsoutualtaineen, voimistelusali, toimistot, palloiluhalli, yleisurheilun juoksurata sekä alimman kerroksen sisäampumarata. Ampumaradalla on jousiammunta-, ilmakivääri- ja 22 kaliiberin ampumaradat.

Lappeenrannan liikuntapaikkarakentamisen hankesuunnittelija, projektijohtaja Ilkka Oksman kertoo, että perusparannushanke onnistui hyvin perusteellisissa kuntotutkimuksissa, joiden avulla hankkeelle saatiin tarkka kustannusarvio ja hankesuunnitelma.

– Eri lajien urheiluseuroja ja muita urheilutalon käyttäjiä kuultiin puolestaan toiminnallista suunnitelmaa laadittaessa ja näin pystyttiin ottamaan huomioon myös heidän ehdotuksensa ja tarpeet.

Remontin myötä myös 8 500 neliömetrin kokoisen keilahalli-urheilutalon katolle asetettiin 229 aurinkopaneelia. Jatkossa osa urheilutalon vuotuisesta sähkönkulutuksesta korvataan aurinkosähköllä.

Vuoden Liikuntapaikka -tunnustus myönnetään tänä vuonna jo 16. kerran. Voittajan valitsee vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies ja palkinnon lahjoittaa Tampereen Messut.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *