Haalarikameroiden tarkoituksena on lisätä pysäköinnintarkastajien turvallisuutta ja vähentää heihin kohdistuvaa häiriökäyttäytymistä. (Kuva: Kari Långsjö)

Jyväskylän kaupungin pysäköinnintarkastajat ottavat haalarikamerat käyttöön tällä viikolla. Lisäksi kamerat tulevat käyttöön kahdelle kaupungin yleisten alueiden valvojalle.

Kameroiden tarkoituksena on lisätä pysäköinnintarkastajien turvallisuutta ja vähentää heihin kohdistuvaa häiriökäyttäytymistä. Haalarikamerat ovat käytössä jo ainakin Turun, Savonlinnan ja Kuopion kaupungeilla, joilla on kameroista hyviä kokemuksia.

Haalarikamerat eivät ole jatkuvasti päällä. Ainoastaan pysäköinnintarkastajien asiakaskohtaamiset kuvataan. Videotallenteita katsotaan tarvittaessa, jos tallenteen katsomiseen on peruste.

Tallenteita on oikeus katsoa vain erikseen nimetyillä henkilöillä. Tallenteet hävitetään pysyvästi 30 vuorokauden kuluttua kuvaamisen päättymisestä, ellei niiden säilyttämiseen ilmene tuona aikana laillista perustetta, kuten rikosepäilyä tai pysäköinninvalvonnan toimintaa koskevaa väitettä.

(Lähde: Jyväskylän kaupunki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *