Kuntien yhteisen energiayhtiön Väreen toimittaman aurinkosähkön määrä vastaa tavallisissa kerrostalokaksioissa 1200 kaksion vuosikulutusta. (Kuva: Heli Sorjonen)

Energiapalveluyhtiö Väreen ja sen omistajayhtiöiden toimittamien aurinkovoimaloiden yhteenlaskettu teho ylitti 4 000 kWp. Kilowattipiikillä (kWp) mitataan aurinkosähköjärjestelmien tehoa.

Toimitetut aurinkovoimalaitokset tulevat tuottamaan vuoden aikana puhdasta sähköenergiaa 3 000 000 kWh eli 3 gigawattituntia. Määrä vastaa 200 omakotitalon vuosikulutusta 15 000 kilowatin kulutusmäärällä. Vastaavasti tavallisissa kerrostalokaksioissa määrä vastaa 1200 kaksion vuosikulutusta.

Energiayhtiö Väre on vuoden 2019 alusta alkaen toiminut Savon Voiman, Kuopion Energian, Jyväskylän Energian (nykyisin Alva-yhtiöt Oy) ja Lappeenrannan Energian yhteisesti omistama energiapalveluyhtiö. Yhtiö hallinnoi omistajiensa sähkönmyyntiä, mutta myös toimittaa aurinkovoimaloita.

Väreen asiakaskuntaa aurinkosähköjärjestelmien toimituksissa ovat niin kotitaloudet, maatilat, kauppakeskukset kuin suuryritykset ja julkisen sektorin kohteet. Yhtiö toimii valtakunnallisesti ja aurinkosähkön myyntiin avataan maaliskuussa verkkokauppa.

– Kotitaloudet ovat entistä kiinnostuneempia säästämään energiaa ja tuottamaan sitä myös itse. Aurinkosähkö on tähän tarkoitukseen erinomainen ratkaisu, joka haukkaa sähkölaskusta kuluja pois ja on ekologinen sekä vastuullinen energiantuotantomuoto. Auringolla tuotetun sähkön hiilidioksidipäästö on nolla, toteaa Väreen johtaja asiantuntija Petri Valtonen.

Aurinkosähköön erikoistuva verkkokauppa on osa Väreen strategiaa korvata perinteinen sähkönmyynti kuluttajien arkea helpottavilla vastuullisilla palveluilla seuraavien vuosien aikana. Väreen palveluvalikoimaan kuuluvat sähkösopimusten lisäksi aurinkosähköjärjestelmät ja aurinkopaneelitoimitukset kokonaispalveluna sekä sähköisen liikenteen palvelut kuten sähköautojen latauspalvelut.

(Lähde: Väre Oy)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.