Korkeimman hallinto-oikeuden mielestä Helsingin hallinto-oikeus oli toiminut oikein, kun se jätti tutkimatta ns. Espoolaisten taloa koskevan valituksen.

Espoon kaupunginvaltuusto käsitteli tammikuussa 2018 uuden kaupungintalon rakentamista virastotalon paikalle. Talosta on tarkoitus luoda uusi erilainen kaupungintalo, joka palvelee laajasti kaupunkilaisia. Kaupunginvaltuusto liitti päätökseensä ilmoituksen muutoksenhakukiellosta kuntalain 136 §:ään liittyen.

Hallinto-oikeuteen valtuuston päätöksestä valittaneiden mielestä asiassa oli kyse vähintään kaupungintalon purkamisesta päättäminen.

Hallinto-oikeus totesi kyseessä olleen valmistelun ja suunnittelun edelleen jatkamisen tietyn vaihtoehdon pohjalta. Koska kyse oli asian valmistelun jatkamista ohjaava periaatepäätös, niin olemassa ei ollut sellaista ratkaisua, josta on mahdollista tehdä kunnallisvalitus.

Samalle kannalle päätyi myös KHO päätöksessään.

Ratkaisu kokonaisuudessaan

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *