Hankintarenkaan jätelaitokset ovat sopineet kiistansa Fortumin kanssa koskien yhdyskuntajätteiden hyödyntämispalvelun kilpailutusta. (Kuva: Markku Vento)

Lounaisen Suomen hankintarenkaan jätelaitokset ja Fortum Waste Solutions Oy (entinen Ekokem Oyj) ovat päätyneet sovintoon hankintarenkaan vahingonkorvausta koskevassa asiassa.

Jätelaitokset olivat haastaneet Fortumin oikeuteen sopimuksentekorikkomuksesta alkuvuodesta 2019, sillä yhtiö vetäytyi jätelaitosten näkemyksen mukaan perusteetta yhdyskuntajätteiden hyödyntämispalvelua koskevan hankintasopimuksen tekemisestä huhtikuussa 2017.

Fortum on puolestaan kiistänyt hankintarenkaan jätelaitosten vaatimukset kokonaisuudessaan perusteettomina.

Kuntien jätelaitokset Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH), Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy ja Rauman Seudun Jätehuoltolaitos ovat nyt sopineet kiistansa Fortumin kanssa koskien yhdyskuntajätteiden hyödyntämispalvelun kilpailutusta.

– Kompromissiin korvauksesta päädyttiin hyvässä yhteisymmärryksessä. Kanteen jatkaminen oikeusteitse ei olisi hyödyttänyt kumpaakaan osapuolta. Jätelaitokset ovat jo löytäneet uusia korvaavia ratkaisuja yhdyskuntajätteiden hyödyntämiselle. Tässä tilanteessa laiha sopu on parempi kuin vuosia jatkuva lihava riita, LSJH:n toimitusjohtaja Jukka Heikkilä kiteyttää.

– Kiertotalousyhteistyö jätelaitosten ja Fortumin välillä jatkuu, Fortumin liiketoimintajohtaja Kalle Saarimaa sanoo.

Jätelaitokset jättivät haastehakemuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen tammikuussa 2019. Jätelaitosten vahingonkorvausvaatimuksen perusteena oli hukkaan menneen kilpailutuksen kustannukset.

Hankinnan mukaisessa kilpailutuksen voittaneessa ratkaisussa Fortum olisi rakentanut jätevoimalan Saloon. Fortum ei kuitenkaan toteuttanut jätteiden hyödyntämispalvelua hankintarenkaalle ja jätelaitokset joutuivat keskeyttämään jätteiden hyödyntämiskilpailutuksen syyskuussa 2017.

Kiistasta on kerrottu aiemmin täällä.

(Lähde: Lounais-Suomen Jätehuolto Oy)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *