Korkein hallinto-oikeus (KHO) on vuosikirjapäätöksellään kumonnut valtioneuvoston lunastuslupapäätöksen, joka koski Sipooseen suunnitellun voimansiirtolinjan reititystä.

Sipoon kunnan lausunto asiassa oli annettu siinä vaiheessa, kun siirtolinjan oli suunniteltu kulkevan erään teollisuuskiinteistön länsi- ja pohjoispuolitse. Lunastuslupaa oli kuitenkin sittemmin haettu sellaiselle johtoreitille, joka kiersi teollisuuskiinteistön etelä- ja itäpuolitse.

Tätä reittimuutosta ei voitu KHO:n mukaan pitää lunastusluvan myöntämisedellytysten kannalta merkityksettömänä , sillä voimansiirtolinja olisi tältä osin kulkenut asemakaavoitetun alueen kautta sekä poiketen yleiskaavassa osoitetusta johtoreitistä.

Kunnalle ei ollut varattu tilaisuutta lausunnon antamiseen reittimuutoksen osalta. KHO:n mukaan asiassa olisi ollut tarpeen selvittää kunnan kanta.

KHO palautti asian valtioneuvostolle uudelleen käsiteltäväksi muuttuneen reitityksen osalta.

KHO:n vuosikirjapäätös

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *