Oulun pinkin värisissä kaupunkipyörässä on kolme vaihdetta, käsi- ja jalkajarru, valkoinen etuvalo edessä ja punainen huomiovalo takana.

Mm. talvipyöräilystään kuuluisa Oulun kaupunki siirtyy ensi viikon alusta kaupunkipyöriä tarjoavien joukkoon. Oulun kaupunkipyörät on ristitty Sykkeleiksi. Pisin käyttökausi on määritelty puoleksi vuodeksi, mutta tänä vuonna Sykkeleillä sirklaaminen päättyy Oulussa lokakuun lopussa.

Ensimmäiset Sykkeli-kaupunkipyörät on jo jaeltu asemille. Tällä viikolla Ouluun saapuu loputkin 600:sta pyörästä ja ne jaellaan asemille viikonlopun aikana.

Pyörien käyttöoikeuden voi ostaa päiväksi, viikoksi tai koko pyöräilykaudeksi. Kaikkiin kausiin sisältyy rajaton määrä puolen tunnin pyörämatkoja. Pienestä lisämaksusta voit ajaa pyörällä pidempäänkin, kuitenkin enintään viisi tuntia. Käytön jälkeen pyörä palautetaan pyöräasemalle.

Kaupunkipyöräjärjestelmästä vastaa Oulun kaupunki yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut. Palvelun ylläpidosta vastaa NextBike.

Oulun pinkin värisissä kaupunkipyörässä on kolme vaihdetta, käsi- ja jalkajarru, valkoinen etuvalo edessä ja punainen huomiovalo takana. Pyörässä on etukori.

Näyttö ja käyttöliittymä sijaitsevat pyörän tarakalla.  Pyörän lukitukseen tarkoitetun lukitusvaijeri sijaitsee ohjaustangon takana. Pyörän numero löytyy rungon viistoputkesta sekä tarakalta.

Kaupunkipyörille on avattu nettisivu osoitteeseen https://kaupunkipyorat.ouka.fi/, josta löytyy lisätietoa, muun muassa asemien sijainnit sekä linkki reaaliaikaiseen karttanäkymään.

Kaupunkipyöräasemia Oulussa on 60 Limingantullista Linnanmaalle saakka. Karttanäkymästä käyttäjä voi tarkistaa asemilla olevien vapaiden pyörien määrän. Reaaliaikaiset tiedot löytyvät Oulunliikenne.fi-palvelusta.

Kaupunkipyörien nettisivuilla on myös linkki Waltti-kauppaan, jossa rekisteröityminen ja käyttöoikeuden hankinta tapahtuvat.

(Lähde: Oulun kaupunki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *