Markkinaoikeus hylkäsi Lahden kaupungin väistötilojen hankinnasta tehdyn valituksen. (Kuva: Ville Miettinen)

Lahden kaupunki toimi täysin pykälien mukaan, kun se väistötilojen tilaelementtejä hankkiessaan sulki yrityksen pois hankinnasta puuttuvan energiatehokkuuslaskelman takia. Tähän tulokseen tuli markkinaoikeus, kun se käsitteli viime vuonna lopulta tehtyä hankintaa.

Kunnaksen koulun väistötilojen vuokraus oli noin 2,5 miljoonan euron arvoinen hankinta. Halvimman tarjouksen tehnyt M-Partners Oy Ab ilmoitti rakennuksen energialuokaksi vaaditun C-luokan, mutta ei toimittanut todistusta tästä. Lahden kaupungin taholta puuttuvaa laskelmaa oli pyydetty hankintayksikön lisäkirjeessä, mutta sitä ei yrityksessä ollut huomattu avata.

Tarjouskilpailusta ulos suljettu yhtiö vaati lähes 146 000 euron hyvitysmaksua. Hyvitystä ei tullut, vaan käteen jäi omien lakimieskulujen lisäksi 2100 euron suuruinen lasku Lahden kaupungin asianajokuluista.

Markkinaoikeuden ratkaisu kokonaisuudessaan

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *