Lahti päätti lähteä kahden miljoonan euron panostuksella mukaan KymiRingiin. Nyt päätös on poikinut valituksen hallinto-oikeuteen. Kuva: Kymi Ring/Ari Ollikainen

Viisi Lahden kaupunginvaltuutettua ja kaksi varavaltuutettua on mukana valituksessa, jolla pyritään kumoamaan Lahden kaupunginvaltuuston 13.5. tekemä päätös lähteä mukaan KymiRing-moottorirataan. Valtuusto päätti äänin 32-26 pääomittaa kahdella miljoonalla eurolla konserniyhtiö KOKO Lahti Oy:ta.

Yhtiö sijoittaa miljoonat Iittiin rakenteilla olevaan moottorirata-alueeseen. Rahoitusjärjestelyn myötä KOKO Lahti Oy:n tytäryhtiö Lahti Events Oy:stä tulee KymiRingin päätapahtumajärjestäjä. Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valittaneet valtuutetut pitävät järjestelyä laittomana.

-Kierrättämällä pääomasijoituksen omistamansa yhtiön kautta Lahti pyrkii kiertämään kuntalakia ja Korkeimman hallinto-oikeuden kielteisiä ennakkopäätöksiä tällaisesta verorahojen väärinkäytöstä, valittajien tiedotteessa todetaan.

Lahden kaupunginvaltuutetuista hallinto-oikeuteen lähetetyn valituksen allekirjoittivat kaupunginvaltuutetuista Seppo Korhonen (vas.), Pertti Arvaja (kd.), Pekka Airamo (kd.), Kristiina Joensuu (kok.) ja Kalle Aaltonen (Pro Lahti). Varavaltuutetuista valituksen takana ovat Seppo Koskinen (sd.) ja Martti Mäkelä (ps.).

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *