HSY on kertonut Maailman vesipäivän viikolla oppilaille mm. piilovedestä, jonka kulutus on peräti 3700 litraa/suomalainen. (Kuva: HSY)

HSY tarjosi kouluille vesiaiheisia oppitunteja maailman vesipäivän 22.3.2019 kunniaksi. Maksuttomia vesioppitunteja saivat tilata peruskoulut Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Yhteensä tällä viikolla pidetään noin 70 oppituntia, joille osallistuu jopa yli 1500 oppilasta.

Vesipäivän kunniaksi tarjotut oppitunnit käsittelevät erityisesti maailman vesivaroja ja piiloveden kulutusta. Oppitunnit lisäävät oppilaiden tietämystä veden saatavuuteen vaikuttavista tekijöistä sekä omien valintojen vaikutuksesta piiloveden kulutukseen.

– Esimerkiksi 5–6-luokkalaisille suunnatulla Näkymättämät vedet -oppitunnilla tutustutaan piiloveteen, sen kulutukseen oppilaan omassa elämässä ja siihen, miten piilovettä voi säästää. Oppilaat pelaavat muun muassa Piilovesituhlari-peliä, joka havainnollistaa tätä meille kuluttajille näkymätöntä vettä, jota kuluu suuria määriä ruokaa ja tavaroita tuotettaessa. Suomalainen nimittäin kuluttaa piilovettä noin 3700 litraa vuorokaudessa. Näkyvän veden kulutus on vain noin 140 litraa, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto.

Kansainvälisen maailman vesipäivän teemana on tänä vuonna ”Leaving no one behind”. Teema pohjautuu Agenda2030-toimintaohjelman kestävän kehityksen tavoitteisiin. Tarkoituksena on turvata veden saanti ja kestävä käyttö kaikille vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoa www.worldwaterday.org.

INFO

  • HSY tarjoaa pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen kouluille ja päiväkodeille maksuttomia ja monipuolisia oppitunteja liittyen vesi- ja jäteteemoihin.
  • Vuonna 2018 yli 30 000 lasta ja nuorta osallistui HSY:n tarjoamille oppitunneille.
  • Veteen liittyviä oppitunteja ja lähivesiin tutustumista HSY on tarjonnut vuodesta 2015. Tutustu oppituntien kuvauksiin täältä.
  • Lisäksi HSY:llä on kummikouluohjelma, johon on vuosien varrella osallistunut jo 110 peruskoulua. Lukuvuodelle 2019–2020 haetaan uusia kummikouluja: www.hsy.fi/kummikoulu
  • HSY:n tarjoaman ympäristökasvatuksen toteuttaa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy.

 

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *