Laaja alue. Ideakilpailun alustava suunnittelualue kattaa Itäkeskuksen ympäristön ja Puotilan metroaseman seudun.

Helsingin kaupunki haluaa muovata Itäkeskuksen alueen kaupunkikuvaa houkuttelevammaksi ja kaupunkimaisemmaksi. Itäkeskuksen ja Puotilan metroaseman seudun suunnitteluun etsitään nyt innostavia, innovatiivisia ja ilmastonmuutoksen hillintää tukevia ehdotuksia ideakilpailulla.

– Tavoitteena on luoda lisää urbaania kaupunkia Itä-Helsingin tärkeimpään joukkoliikenne- ja palvelukeskittymään ja muuttaa alue läpikulkukeskuksesta aamusta yöhön eloisaksi kaupunkikeskustaksi. Tavoitteen voi tiivistää sloganiin ”Itäkeskuksesta Itä-Helsingin keskusta”, kertoo arkkitehti Mikko Näveri Helsingin kaupungilta.

Kilpailusta saatavia ehdotuksia hyödynnetään alueen jatkosuunnittelussa sekä rakentamisen pohjana.

Ideakilpailun alustava suunnittelualue on laaja ja kattaa Itäkeskuksen keskeisimmät alueet ja myös Puotilan metroaseman seudun.

– Uudessa vuonna 2018 voimaan tulleessa yleiskaavassa suunnittelualue on merkitty kokonaan keskusta-alueeksi. Alue on jo nykyisellään merkittävä keskus ja kauppojen keskittymä, mutta parantamisen varaa on vielä paljon esimerkiksi rakennustehokkuudessa, asukasmäärässä ja kävelypainotteisessa ympäristössä, sanoo Mikko Näveri.

Helsinki kääntyykin nyt kaupunkilaisten puoleen. Ideakilpailun lähtökohtia ja tavoitteita voi kommentoida kilpailun verkkosivulla tässä osoitteessa. Kerätyt kommentit ja ideat huomioidaan kilpailuohjelmaa laadittaessa.

Kommentointi verkossa on auki 15.4.2019 asti. Ideakilpailu on kaikille avoin yleinen ja kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu, jonka ensimmäinen vaihe alkaa kesäkuussa 2019. Kilpailun tulos julkaistaan alustavasti syksyllä 2020. Kilpailuun voivat osallistua yksittäiset henkilöt ja työryhmät.

(Lähde: Helsingin kaupunki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *