Helsinkiläisiltä pyydetään ideoita 4,4 miljoonan euron käyttämiseksi
Helsingin kaupunki kutsuu ensimmäisen kerran kaupunkilaiset osallistuvaan budjetointiin.
Helsingin kaupunki vie lähidemokratian ja kaupunkikehittämisen todella lähelle asukkaita: kaupunki on päättänyt siivuttaa budjetistaan peräti 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten oman ideoinnin käyttöön. Osallistuva budjetointi tehdään Helsingissä nyt ensimmäisen kerran.
Ajatuksena on aktivoida kaupunkilaisia osallistumaan stadiluotsien järjestämiin työpajoihin kehittämään toimintaa. Kaupunki on jaettu seitsemään suurpiiriin ja niille on jyvitetty oma rahapussinsa osallistuvaan budjetointiin.
Lisäksi kahdeksas osabudjetti on suunnattu koko kaupungin kehittämiseen.
Suurin osallistuva budjetti on eteläisellä Helsingillä Lauttasaari-Töölö-Pitkäsilta -linjan eteläpuolelle 650 000 eurolla. Pohjoista Malmin seudun aluetta ja kaakkoista Kulosaari-Herttoniemestä Jollakseen ulottuvaa aluetta lukuunottamatta muutkin alueet pääsevät päättämään 500-600 000 euron summista. Näille kahdelle mainitulle alueelle rahaa on varattu noin 250-280 000 euroa.
Hanke on ollut auki marraskuun puolivälistä lähtien ja helsinkiläiset ovat lähteneet suurella innolla osallistuvan budjetoinnin ensimmäiselle kierrokselle. Oman asuinalueen kehittämiseksi on jätetty jo yli 500 ehdotusta.
OmaStadi.hel.fi –verkkopalveluun tai työpajoihin voi jättää ideoita ensi sunnuntaihin 9.12. saakka.
Kaupunkilaiset voivat tarkistaa OmaStadi.hel.fi –tapahtumakalenterista, onko asuinalueella stadiluotsien järjestämä työpaja, missä ideoidaan yhdessä. Lisäksi voi lainata OmaStadi-pelin kaupunginkirjastoista ja järjestää oman ideointihetken järjestössä tai omassa naapurustossa.
Ideoita voivat jättää kaikki iästä ja asuinpaikasta riippumatta. OmaStadi.hel.fi -materiaalipankista löytyy osallistuvan budjetoinnin pelin, ohje-videon ja muuta materiaalia.
Kaupunkilaiset yhdistelevät ehdotuksia sopiviksi kokonaisuuksiksi yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa ja laativat niistä suunnitelmat tammi-huhtikuun aikana. Tämän jälkeen kaupunki laatii kustannusarvion näille yhdessä laadituille suunnitelmille, jotka etenevät sitten äänestykseen. Suunnitelmia voi seurata ja kommentoida OmaStadi.hel.fi –palvelussa. Suunnitelmien valmistumisen jälkeen 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset saavat äänestää.
Kaupunki toteuttaa äänestyksessä eniten ääniä saaneet suunnitelmat. Ehdotusten tekijät ja muut kaupunkilaiset kutsutaan mukaan toteutusvaiheeseen.
(Lähde: Helsingin kaupunki)
Jotain outoa tässä nyt taas on.
Vuonna 2013 kysyttiin konalaisilta , mitä parannuksia pitäisi tehdä alueellamme. Ehdotukset , mitä tehtäisiin , esiteltiin Konalan koululla vuonna 2016 yli 10 henkisen konsulttien ja virkamiesten toimesta.
Nyt jouluna 2018 ei ole vielä tehty mitään !
Mitä ihmettä ? Taas kysellään ehdotuksia eli ”uusia” tehtäviä.
Miksi ei vain tehdä ensin vanhat tekemättömät työt, kysyy seniori Konalasta.