Keski-Pasilan tornitalokilpailun voittaja Trigoni havainnekuvassa satelliittiperspektiivistä. Korkeutta olisi parhaimmillaan 180 metriä. (Kuva: YIT yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n kanssa)

Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja suunnittelukilpailussa palkitut työt ovat marraskuun ajan esillä info- ja näyttelytila Laiturilla Kampissa. Kilpailutöihin voi tutustua muun muassa virtuaalilaseilla käytettävien 3D-mallien sekä pienoismallien avulla.

Kilpailun voittajaksi on esitetty YIT:n ehdotusta Trigoni. Trigonin lisäksi näyttely esittelee kilpailun toisen finalistin, Skanskan ja Saton ehdotuksen Etelä-Pasila.

Pasilansillan eteläpuolelle nouseva tornialue on kaupunkikuvallisesti näkyvin osa uudistuvaa Pasilaa. Pasilasta on rakentumassa entistäkin merkittävämpi ja elinvoimaisempi työnteon, asumisen ja kaupunkielämän keskus. Vuoteen 2040 mennessä Pasila on noin 30 000 asukkaan kaupunginosa, joka tarjoaa työpaikan yli 50 000 ihmiselle. Työpaikkamäärä kaksinkertaistuu ja asukasmäärä lähes kolminkertaistuu nykyisestä.

Trigonin kesänäkymä Veturipuistosta Länsialueelle. Vanha veturitalli pilkottaa kuvan oikeassa laidassa. (Kuva: YIT yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n kanssa)

Iltanäkymä Trigonin Torniaukealle. (Kuva: YIT yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n kanssa)

 

Sisänäkymä Trigonin näköalaravintolasta. (Kuva: YIT yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n kanssa)

Trigonin tornit lännestä katsottuna. Etualan kerrostalot ovat olemassa olevia. (Kuva: YIT yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n kanssa)

Skanskan ja Saton kakkoseksi finaalissa jääneen Etelä-Pasila -ehdotuksen havainnekuvasta näkyy rakennettava alue hyvin. (Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA Oy)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *