Kaavassa osoitetaan Rauman keskustaan Vanhan Rauman UNESCO:n maailmanperintökohteen viereen muun muassa uusi suurikokoinen kauppakeskus. (Havainnekuva Rauman kaupunki)

Korkein hallinto-oikeus on ratkaissut Rauman Kanalin asemakaavaa koskevat valitukset ja pysyttänyt hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen, mutta on täydentänyt päätöksen perusteluita.

Asemakaava mahdollistaa suurikokoisen rakentamisen Vanhan Rauman välittömään läheisyyteen. Kaavassa on KHO:n mukaan otettu riittävästi huomioon Vanhan Rauman kulttuurihistoriallisen ja kaupunkikuvallisen erityisaseman vaaliminen.

Kaavassa osoitetaan Rauman keskustaan Vanhan Rauman UNESCO:n maailmanperintökohteen viereen muun muassa uusi suurikokoinen kauppakeskus sekä muuta liike- ja asuntorakentamista. Asemakaava-alue sijaitsee maailmanperintökohteen suojavyöhykkeellä.

Korkein hallinto-oikeus järjesti asiassa katselmuksen 21. syyskuuta. Muutoksenhakijoina korkeimmassa hallinto-oikeudessa olivat Vanha Rauma Yhdistys ry, Museovirasto ja yksityishenkilö.

− Päätös on erittäin positiivinen asia Rauman elinvoimaisuuden ylläpitämisen kannalta. Etenkin nuori sukupolvi tarvitsee kauppakeskuksen tapaisia viihtymis- ja tapaamispaikkoja sekä monipuolisia kaupallisia palveluja. Kauppakeskus on merkittävä palanen isossa palapelissä, jolla Rauma pidetään elinvoimaisena ja vireänä, kaupunginjohtaja Kari Koski toteaa Rauman kaupungin tiedotteessa.

– Tällainen mittava investointi luo kaupunkiin työpaikkoja ja sitä kautta hyvinvointia sekä rakennusaikana että sen jälkeen. Rauma tarvitsee kaikki mahdolliset uudet työpaikat turvatakseen riittävän tulorahoituksen palvelujen tuottamiseen. Kauppakeskuksen toteuttaminen on myös tärkeä osa keskustan kehittämistä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *