Viime kesänä asuntomessut järjestettiin Porissa. (Kuva: Tomi Glad)

Asuntomessut järjestetään Loviisassa 2023, Keravalla 2024 ja Oulussa 2025. Asuntomessujen hallitus päätti paikkakunnista keskiviikkona.

Loviisan asuntomessut järjestetään Kuningattarenrannan alueella, joka sijaitsee Loviisanlahden rannalla. Meren rannalla sijaitsevalta alueelta on näkymät vastarannalla sijaitsevaan Loviisan historialliseen vanhaan kaupunkiin ja harjumaisemaan.

Keravan messut sijoittuvat Keravanjokilaakson alueella. Alue sijaitsee Keravan kartanon ympäristössä, Kivisillan alueella. Keravanjokilaakso muodostaa kulttuurimaisemakokonaisuuden, johon sisältyy sillan lisäksi luontokohteita ja useita arvokkaita rakennuksia.

Oulussa messuapaikkana on Hartaanselänrannan alueella, joka sijaitsee Toppilansalmen suun molemmilla puolilla. Alue muodostaa Oulujoen suistoalueen suurimman yhtenäisen vesialueen, noin kahden kilometrin etäisyydellä Oulun keskustasta.

Ensi kesänä Asuntomessut järjestetään Kouvolassa, vuonna 2020 Tuusulassa, vuonna 2021 Lohjalla ja 2022 Naantalissa. Viime kesänä messut olivat Porissa.

Kaupunginjohtaja Oker-Blom: Vauhdittaa Loviisan kasvua

Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom on mielissään messujen sijoittumisesta Loviisaan.

– Ne vaikuttavat laajemmin Loviisan kasvuun kuin vain messualueelle ja vauhdittavat asuntorakentamisen investointeja.

Kaupungille asuntomessut merkitsevät reilun kymmenen miljoonan euron infrainvestointia. Se ei ole Oker-Blomin mukaan erityisen suuri satsaus, sillä jo yksittäinen uusi koulu maksaa enemmän. Tulopuolella on Loviisan nousu yhä tunnetummaksi kaupungiksi.

– Loviisaa ei ole oikein vielä löydetty, vaikka se on kaupunki meren rannalla lähellä pääkaupunkiseutua. Kasvuluvut eivät ole olleet muun Uudenmaan luokkaa.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *