Kuva: Lappeenrannan kaupunki

Kuntaliitto ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat käynnistäneet kilpailun, jossa haetaan liikkuvinta kuntaa.

Kilpailussa etsitään kuntaa, joka on onnistunut liikunnan avulla vahvistamaan paikkakuntansa elinvoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Valinnassa painottuu etenkin se, miten kunta on onnistunut hyödyntämään liikuntaa vetovoimatekijänä sekä yhteisöllisyyden rakentajana.

Kilpailun on tarkoitus tehdä näkyväksi sitä hyvää työtä, mitä kunnissa tehdään liikunnan ja terveyden edistämisen eteen, Kuntaliiton liikunta- ja nuorisoasioiden erityisasiantuntija Teemu Japisson sanoo tiedotteessa.

– Samalla haluamme nostaa esiin hyviä käytäntöjä ja esimerkkejä kuntakentälle jaettavaksi.

Ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 19.10. klo 12.00. Kuntaliiton asiantuntijaraati valitsee ehdokkaista kolme finalistia, jotka julkistetaan Ylen tv-lähetyksessä 8.12. Vuoden liikkuvin kunta 2019 julkistetaan Urheilugaalassa 17.1.2019.

Kyseessä on historian toinen Suomen liikkuvin kunta -kilpailu. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran Urheilugaalassa tammikuussa 2018. Kilpailuun osallistui sata kuntaa. Tuolloin voiton vei Asikkala, jonka kanssa finaaliin selvisivät Pudasjärvi ja Pieksämäki.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *